Internasjonal støtte til UiA-prosjekt

Nytt innovasjonsprosjekt fra Handelshøyskolen ved UiA har fått støtte fra EU.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Horizon 2020 logo, bilde.
EUs Horisont 2020-program er deres største forskningsfond noensinne.

- Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket. Det er veldig hard konkurranse om midlene i Horisont 2020, så jeg hadde vel ikke forventet at vi skulle få tilslag på dette, men det er selvsagt gledelig at vi nådde opp, sier førsteamanuensis Tor Helge Aas ved Institutt for strategi og ledelse.

Vil etablere internasjonal nettverk

Tidligere denne måneden ble det kjent at prosjektet «Open Innovation – Research Translation and Applied Knowledge Exchange in Practice through University-Industry-Cooperation” fikk støtte fra Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (MSCA-RISE). Dette er en del av EUs Horisont 2020-program, som skal gi støtte til forskning, teknisk utvikling og innovasjon. Programmet er EUs største forskningsfond noensinne, med et budsjett på 77 millioner euro.

- Vårt prosjekt har som mål å etablere et internasjonalt nettverk med organisasjoner som arbeider med åpen innovasjon enten fra et praktisk eller fra et forskningsmessig ståsted. Helt konkret får vi på Handelshøyskolen ved UiA støtte til utveksling av forskere mellom oss og Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) i Melbourne gjennom prosjektet, sier Aas.

Førsteamanuensis Tor Helge Aas, foto.

Førsteamanuensis Tor Helge Aas.

Veiledning fra andre siden av verden

Et annet samarbeid med RMIT er allerede i gang, med felles veiledning av doktorgradskandidater. To doktorgradsstudenter blir i dag veiledet av professor Anne-Laure Mention fra RMIT, og Aas fra UiA.

Etter sommeren starter planleggingsarbeidet med innovasjonsprosjektet, og Aas håper deres prosjekt kan bli starten på noe større.

- På kort sikt håper jeg samarbeidet i nettverket vil gjøre oss i stand til å søke om større forskningsprosjekter. Vi er faktisk allerede litt i gang med dette. Jeg er akkurat nå på vei til Barcelona der vi neste uke skal diskutere om vi skal søke på en av utlysningene som er ute nå i Horisont 2020. På litt lengre sikt håper jeg at samarbeidet i prosjektet vil bidra til nye og spennende forskningsresultater.