Hvordan lærer man bort å være selvledende?

Å lære medarbeidere å være selvledende er fremtiden. Gjennom et nytt tilbud i selvledelse og coaching på Handelshøyskolen ved UiA øker lokale ledere sin kompetanse.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kursleder Tor Geir Kvinen, foto.
Kursleder Tor Geir Kvinen under den første samlingen til årets kull.

- Stadig flere bedrifter er opptatt av selvledelse, det at ansatte skal lede seg selv og kunne ta mange flere avgjørelser selv. Dette forutsetter at de blir gitt tillit og ansvar, sier kursleder Tor Geir Kvinen.

Les mer om kurset her!

Ressurssparende

Kurset er rettet mot ledere og mellomledere, og er etablert på grunn av økende etterspørsel og et endret arbeidsmarked.

- Gjennom økt selvledelse vil organisasjoner og bedrifter kunne spare mange ressurser. For å kunne trene andre til å lede seg selv, er det viktig å være spørrende. I kurset bruker vi praktiske øvelser og verktøy fra psykologien for å lære lederne å coache andre, steg for steg, sier Kvinen.

Formell kompetanse

Kurset gir 7,5 studiepoeng, og kan brukes som en del av en bachelorgrad. Det første kullet består av 25 personer, som har tre samlinger i løpet av høsten.

- Sammen trener vi på samskaping av læring, og siden alle studentene har ledererfaring får vi mye mer å spille på. Vi kan ta utgangspunkt i reelle situasjoner de har erfart, og lære av hverandres opplevelser og erfaringer, sier Kvinen.