Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Handelshøyskolen Executive utvikler kurs sammen med Sparebanken Sør

– Handelshøyskolen ved UiA ønsker å videreutvikle samspillet med næringslivet, sier Håkon Øgaard, leder for Handelshøyskolen Executive.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilde av dosent Terje Heskestad.
Dosen Terje Heskestad er blant Handelshøyskolen ved UiAs ansatte som skal bidra på kursene. Bildet er fra et tidligere kurs.

– I juni hadde vi en workshop om å bygge kompetanse for bedriftsrådgivere i en moderne verden. Dette resulterte i et tilbud som ble presentert til Sparebanken Sør i august, og avtale ble inngått, sier Øgaard.
Les mer om Handelshøyskolen Executive her!

Faglig påfyll

Tilbudet består av en kurspakke over to år som skal gi faglig påfyll for Sparebanken Sørs bedriftsrådgivere. Kurset har oppstart 12. – 13. november på Dyreparken hotell, og fokuserer på digital forretningsforståelse og «compliance», altså etterlevelse av lover, regler og dokumentasjon.
– Vi valgte å samarbeide med Handelshøyskolen ved UiA fordi vi har lyst til å løfte opplæringen til våre bedriftsrådgivere til et nytt nivå. Vi fikk et svært godt inntrykk av de vi laget opplæringsprogrammet sammen med, sier Erling Vik, leder BM Stab i Sparebanken Sør.

Grønt skifte

 I tillegg til det økonomifaglige består kurset blant annet av et foredrag om hvordan næringslivet påvirkes av det grønne skiftet og bærekraft, ved førsteamanuensis Stina Torjesen, og hvordan ledere kan forholde seg til endringer, ved førsteamanuensis Tor Geir Kvinen.

 – Vi ønsker å bidra til samskaping av kunnskap innenfor relevante og viktige områder for bedriftsrådgiverne i banken. Til dette trekker vi inn faglig dyktige personer fra våre egne rekker på UiA, men også praktisk erfarne spesialister fra andre virksomheter. Handelshøyskolen ved UiA ønsker å videreutvikle samspillet med næringslivet, sier Øgaard.

 – Vi har store forventninger, og har stor tro på at opplæringen er svært relevant for våre bedriftsrådgivere, sier Erling Vik i Sparebanken Sør.

I tillegg til dette ene kurset vil det og bli arrangert tre kurs i regnskapsforståelse utover høsten og vinteren.