Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Forskningssamarbeid med Indonesia

Fredag 8. mai 2015 fant det årlige styremøtet for samarbeidet mellom UGM Gadjah Mada University i Indonesia, UiO og UiA, sted i Kristiansand. Det UD-finansierte prosjektet har en budsjettramme på 32 mill NOK.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besøket fra Indonesia ble avsluttet med mat og sosialt samvær hjemme hos prosjektleder Stein Kristiansen, som er professor på Institutt for økonomi og æresprofessor ved UGM.

Forskning om demokratireformer og samfunnssystemer

Målet med forskningssamarbeidet er å få ny og bedre kunnskap om hvordan demokratireformene virker og om hvordan samfunnssystemer kan utvikles og forbedres mot mer demokrati og velferd for alle. Prosjektene skal informere myndigheter på alle nivåer og i flere ulike sektorer.

Avtalen om forskningssamarbeidet ble undertegnet i november 2012 av rektorene Pratikno fra UGM og Torunn Lauvdal fra UiA, samt UiOs representant Fanny Duckert. Se omtale i Jakarta Post i 2012.  I styret for forskningssamarbeidet sitter viserektor Dag Aasland og dekan Stephen Seiler på vegne av UiA.

Fakta om Indonesia-programmet

I perioden 1999–2012 ble samarbeidet mellom UGM og UiA støttet med om lag 6,3 millioner kroner av norske bistandsmidler. Samarbeidet mellom UGM og UiO fikk ca 17 millioner kroner i perioden 2006-2013 gjennom NOMA og NUFU-prosjekter. Den nye avtalen for 2012–2017 har ei ramme på ca 31 millioner kroner.

Kilde NORAD