Digital masteravslutning: – En spesiell tid

For andre gang ble masteravslutningen for regnskap og revisjon og økonomi og administrasjon avholdt digitalt.

En skjermdump av deltakerne. Bildet viser mange ansikter i programmet Zoom.
Deltakerne samlet seg digitalt for et virtuelt klassebilde. Foto: Skjermdump

– Jeg er imponert over hvordan dere har håndtert utfordringene som korona har gitt oss alle. Dette er en spesiell tid, men når jeg ser tilbake på tiden med dere så anser jeg meg heldig som har fått oppleve så mange flinke og hardtarbeidende ungdom, innledet studieprogramleder Geir Haaland.

Sammen med studieprogramleder Liv Bente Hannevik Friestad og studieveileder Anne Line Omsland loset han studentene gjennom den forhåpentligvis siste digitale masteravslutningen. Den bød på innslag fra musikere, tidligere og nåværende studenter, dekan Kristin Wallevik og ikke minst kåring av årets masterstudent.

Mer enn bare kunnskap

– Å ta en utdannelse handler ikke bare om å tilegne seg kunnskap, men også å kunne reflektere kritisk over kunnskapen og videreutvikle den. Det blir stadig viktigere å ikke bare ha utdannelse, men også dannelse. Dette har Handelshøyskolen ved UiA hatt som et fremtredende perspektiv i alle emner, sa masterstudent Berina Jaganjac i studentenes tale.

Bilde av student Berina Jaganjac.

Masterstudent Berina Jaganjac holdt studentenes tale. Foto: Skjermdump

De tidligere studentene Kjetil Homme Berntsen og Faizan Ilyas fortalte om sine veier ut i arbeidslivet etter endte studier, som henholdsvis konsernregnskapssjef i Brandsdal Group og business controller i Econa.

– Selv har jeg hoppet inn i hver mulighet som jeg har fått, for hva er det verste som kan skje? Din første jobb trenger ikke å definere hvordan din karriere blir. Hvis du ikke trives et sted, så bytt jobb! Arbeidsmarkedet er godt for folk med deres kompetanse, sa Ilyas.

Takket studentene

Dekan Kristin Wallevik takket studentene for deres tid på universitetet, og ga dem velmenende ord for det som venter dem i arbeidslivet.

– Vi håper at dere nå har en bedre forståelse av forretningsetikk og verdien i bærekraftige løsninger. Nå skal dere ut i arbeidslivet, noen for første gang, og vi har gjort vårt beste for å utstyre dere med kunnskapen og verktøyene dere vil trenge, sa Wallevik.

Hun kunngjorde også vinneren av årets masterstudent, Jakob Mæland. Du kan lese mer om ham i denne artikkelen.

Bilde av Kristin Wallevik

Dekan Kristin Wallevik holdt avskjedstale til studentene. Foto: Skjermdump

Det ble også underholdning i form av klassisk musikk, fremført av Sivert Aase Fluge og Enxhi Vogli Fluge fra Fakultet for kunstfag ved UiA.