Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

SAKOM ved flere internasjonale konferanser

Forskere og ansatte ved Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM) har denne høsten deltatt på flere konferanser og bidratt til formidlingen av forskningen som skjer på senteret.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere og ansatte ved SAKOM har deltatt på flere konferanser i Europa og i USA høsten 2019. Formålet har vært å formidle forskningen ved senteret og samtidig delta på viktige kunnskapsarenaer for SAKOM. 

Implementering av politikk og etikk og ledelse på agendaen

Professor Harald Baldersheim og forsker Are Vegard Haug har begge deltatt på de viktigste konferansene for statsvitenskap og offentlig politikk i europeisk sammenheng.

De har presentert artikler med utgangspunkt i Den nasjonale mellomlederstudien. Et forskningsprosjekt ved Senter for anvendt kommunalforskning om norske kommunale mellomledere.  Prosjektets forskningsgruppe inkluderer professor Harald Baldersheim, forsker Linda Hye og har vært ledet av professor Morten Øgård.

Professor Harald Baldersheim deltok og presenterte en artikkel ved den europeiske konferansen for statsvitere European Consortium for Political Research (ECPR) som fant sted i Wrocław, Polen. Hans artikkel tar for seg rollen til mellomledere i kommuner og hvordan disse håndterer implementeringen av politikk. Artikkelen er også omtalt her.

European Group for Public Adminsitration (EGPA) arrangerer en årlig konferanse, EGPA har som mål å være en møteplass og plattform både for forskere og praktikere innen europeisk offentlig politikk. Forsker Are Vegard Haug har presentert artikkelen Ethics and Leadership Strategies: Exit, Voice or Loyalty. Artikkelen ser nærmere på hvordan mellomledere håndterer problemstillinger som korrupsjon, seksuell trakassering eller andre uetiske problemstillinger - og hva som kan forklare en eventuell variasjon i håndteringen av uetisk oppførsel. 

Internasjonal konferanse for rådmenn i Nashville

International City/County Management Association, også kjent som ICMA, er en organisasjon med base i USA for ledere i kommuner og lokalforvaltningen (rådmenn og annen ledelse). Organisasjonen arrangerer en årlig konferanse som legger til rette for kompetanseutvikling, informasjonsdeling og nettverk. Årets konferanse ble arrangert i Nashville, Tennessee og SAKOM var representert ved forsker og EVU -leder Linda Hye, Nichole E. Silva administrativ leder ved SAKOM og Norman Udland, rådmann ved Lyngdal kommune og samarbeidspartner ved SAKOM. 

Både praktikere og forskere bidro med presentasjoner omkring en rekke aktuelle temaer som gjenspeilte både dagens og fremtidens utfordringer for rådmenn og lokaldemokratiet. Fra bruk av Artificial Intelligence (AI) i forvaltningen til hvordan lokalforvaltningen skal klare å utvikle, beholde og rekruttere den nødvendige kompetansen som trengs i fremtiden. 

Kvalitetsmässan - møteplass for offentlig sektor

Kvalitetsmässan är den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med att utveckla de offentliga verksamheterna. Slik beskrives Sveriges viktigste konferanse for svensk offentlig sektor, med bred deltakelse fra de andre nordiske landene. Årets tema for konferansen har vært Et smartere samfunn og har fokusert på utviklingen av den svenske velferden i takt med nye utfordringer og nye muligheter i samfunnsutviklingen. I den sammenheng fremheves viktigheten av digitalisering, innovasjoner og nye ideer som bidrar til å skape et bærekraftig og godt velferdssamfunn. 

Professor Morten Øgård ved SAKOM var invitert som innleder i en sesjon omkring temaet kommunesamarbeid og kommunesammenslåing.

Mer om SAKOM ved Kvalitetsmässan finner du her