Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA-studenter på ugandisk TV

Studenter fra Globale utviklingsstudier er på feltbesøk i Uganda, og har blitt intervjuet av ugandisk TV.

Studenter intervjuet av ugandisk TV
Skjermdump fra TV-klippet. Se hele klippet under.

19 studenter fra UiA er på feltkurs i Uganda, for å knytte teori til praktiske erfaringer. Mens de deltok i jordbruksaktiviteter på landsbygda, ble fire av dem intervjuet av NTV Uganda.

– Vi er her for å lære om kulturelle ulikheter. Dette er en annerledes opplevelse, og en unik mulighet til å lære noe nytt, sier Maria Dyreng-Nilsen til ugandisk TV.

Se hele intervjuet med Maria Dyreng-Nilsen, Synne Remme Reitan, Tilde Lien og Rebecca Mathiesen.

Tett på ugandisk hverdagsliv

– Feltkurset er en viktig del av bachelorprogrammet Global Development Studies. Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging har sendt studenter på feltkurs i over 20 år, sier studieprogramelder Ida Martine Homane Grødum.

– Partneruniversitetene utformer feltkurset og sikrer et aktuelt program, som gir studentene et autentisk møte med landet de besøker, som i dette tilfellet er Uganda, sier hun.

I løpet av fire uker vil studentene delta på forelesninger ved Makere University, besøke ulike utviklingsprosjekter og gjennomføre et eget feltarbeid.

– Studentene skal også bo hos vertsfamilier, hvor de deltar i hverdagslivet. De er med på alt ifra stell av husdyr og arbeid på åkrene, til deltakelse i familienes kulturelle aktiviteter.

Som en del av feltkurset har studentene også et feltarbeid, hvor de intervjuer lokalbefolkningen og ansatte i organisasjoner. 

– Studentene intervjuer mennesker de møter og skriver en forskningsrapport. Dette er en viktig del av studentenes forberedelse mot å gjøre eget feltarbeid senere i studieløpet, sier Homane Grødum.

Feltkurs arrangert av Makerere Univeristy

Etter mange års tett samarbeid med Makerere University, har i år ansatte ved Makerere fullt ansvar for årets feltkurs.

– Det er et fantastisk dyktig team på Makerere som tar imot 19 studenter fra UiA, og gir dem en unik opplevelse og erfaring fra felt, sier Ida Martine Homane Grødum.

Instituttleder Hanne Haaland understreker at dette er en del av avkolonialiseringen av akademia.
– Vi har et likeverdig samarbeidsforhold med våre samarbeidsinstitusjoner. Våre samarbeidspartnere vet best hvordan situasjonen er i eget land, og gjennom å samarbeide på denne måten gir vi studentene våre et enda bedre tilbud, sier Haaland.