Pop-up: Klimakampen i akademia

Gjør UiA nok i klimakampen? Neste Eilerts pop-up gir anledning for selvransakelse på klimaområdet. Ta med deg lunsjpakken og delta i diskusjonen om hva som er universitetenes ansvar.

Tid og sted: Onsdag 11.15 - 12.00, B1-006

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjon: Colourbox

Feie for egen dør: Klimakampen i akademia er samtalen om vårt ansvar i den store klimadiskusjonen.

• Gjør UiA nok?
  • Hva er studentenes ansvar og skal akademia i det hele tatt bry seg?

Et unikt panel vil sammen med deg diskutere hva som er viktig og ikke når UiA gjør en selvransakelse på klimainnsatsen sin.

Vi får besøk av den anerkjente klimaforskeren Helge Drange, professor ved Geofysisk institutt ved UiB, og han vil holde et innlegg om hvordan vi, som universitet, bør forholde oss til klimaendringene. Drange var en av initiativtakerne bak et klimaopprop ved UiB tidligere i år. For å unngå unødvendige klimagassutslipp tar Drange tog tur/retur Bergen-Kristiansand for å delta på arrangementet vårt.

Olea Magdalene Norset (Studentorganisasjonen i Agder) er studentpolitiker og vil snakke om hva studentene bør gjøre selv samt kreve av universitetet for å begrense klimaavtrykk, mens Gøril Hannås (viserektor, UiA) vil snakke om hva som gjøres på UiA, og hvilket ansvar det nye rektoratet mener at universitetene har og bør ha i klimakampen.

Dette er en klimadiskusjon du ikke vil gå glipp av. Ta med nistepakka og en kollega eller studievenn og kom til B1-006!

Oppdatert info på Facebook