0
Hopp til hovedinnhold

Fakta, følelser og konspirasjoner i norsk politikk

Tirsdag 17. august finner du Eilerts salong på Arendalsuka, hvor vi tar for oss konspirasjonsteoriene som fenomen i Norge. 

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eilerts salong

Eilerts salong inviterer til samtale om konspirasjonsteorienes påvirkning på det norske demokratiet. Konspirasjonsteorier er et voksende fenomen, internasjonalt, men også her i Norge. Fenomenet er interessant i seg selv, men i denne samtalen ønsker vi også å dvele rundt betydningen disse har for Norge, og særlig norsk politikk. Er det, med andre ord, slik at konspirasjonsteorier har noen særlig innvirkning på norsk politikk i dag? Dukker de opp eller lurer i kulissene i det interne partipolitiske arbeidet eller i det offentlige politiske ordskiftet? Hvor dukker de opp, hvordan, hvilke konsekvenser får de og ikke minst; hvordan skal samfunnet og politiske ledere forholde seg til de?

Vi er, i opptakten til valgkampen under Arendalsuka, særlig opptatt av tre viktige temaer:

  • Hvordan preger konspirasjonsteorier politiske samtaler og prosesser i dagens norske politiske landskap?
  • Hvor kommer disse teoriene fra, hvorfor ser vi disse prosessene nå?
  • Og hva gjør vi som demokratisk samfunn med dette? Hvordan skal vi møte konspirasjonene, bekjempe de eller bestrebe oss på å styrke demokratiet slik at de ikke lenger blir relevante?

Med oss i samtalen har vi invitert personer som forsker på og følger med på konspirasjonsmiljøene i Norge. Disse er Terje Emberland fra HL-senteret, Diderik Søderlind, journalist og rådgiver i Human Etisk forbund og Cathrine Thorleifsson, forsker ved norsk senter for ekstremismeforskning. Salongen ledes av Nina Kristiansen, ansvarlig redaktør og daglig leder av forskning.no.

Velkommen til Eilerts salong! 

Tid: Tirsdag 17. august kl. 18.30

Sted: Arendal, UiA-teltet (Langbrygga)

Se Facebook-arrangement