0
Hopp til hovedinnhold

Fakta, følelser og konspirasjoner i norsk politikk

Tirsdag 17. august finner du Eilerts salong på Arendalsuka, hvor vi tar for oss konspirasjonsteoriene som fenomen i Norge. 

Eilerts salong

Eilerts salong inviterer til samtale om konspirasjonsteorienes påvirkning på det norske demokratiet. Konspirasjonsteorier er et voksende fenomen, internasjonalt, men også her i Norge. Fenomenet er interessant i seg selv, men i denne samtalen ønsker vi også å dvele rundt betydningen disse har for Norge, og særlig norsk politikk. Er det, med andre ord, slik at konspirasjonsteorier har noen særlig innvirkning på norsk politikk i dag? Dukker de opp eller lurer i kulissene i det interne partipolitiske arbeidet eller i det offentlige politiske ordskiftet? Hvor dukker de opp, hvordan, hvilke konsekvenser får de og ikke minst; hvordan skal samfunnet og politiske ledere forholde seg til de?

Vi er, i opptakten til valgkampen under Arendalsuka, særlig opptatt av tre viktige temaer:

  • Hvordan preger konspirasjonsteorier politiske samtaler og prosesser i dagens norske politiske landskap?
  • Hvor kommer disse teoriene fra, hvorfor ser vi disse prosessene nå?
  • Og hva gjør vi som demokratisk samfunn med dette? Hvordan skal vi møte konspirasjonene, bekjempe de eller bestrebe oss på å styrke demokratiet slik at de ikke lenger blir relevante?

Med oss i samtalen har vi invitert personer som forsker på og følger med på konspirasjonsmiljøene i Norge. Disse er Terje Emberland fra HL-senteret, Diderik Søderlind, journalist og rådgiver i Human Etisk forbund og Cathrine Thorleifsson, forsker ved norsk senter for ekstremismeforskning. Salongen ledes av Nina Kristiansen, ansvarlig redaktør og daglig leder av forskning.no.

Velkommen til Eilerts salong! 

Tid: Tirsdag 17. august kl. 18.30

Sted: Arendal, UiA-teltet (Langbrygga)

Se Facebook-arrangement