0
Hopp til hovedinnhold

Eilerts salong: Protest på sørlandsk

Hva skjedde i årets valgkamp i Kristiansand? Hvordan forklarer vi protestene som ble så synlige i mediebildet? Vi tar samtalen om den lokale, nasjonale og internasjonale protesttrenden.  

Tid: Torsdag 28.11 kl. 19.00

Sted: Teateret

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: Colourbox

Den lokale valgkampen og -resultatet i Kristiansand, hvor Demokratene endte opp med 13,4 % av stemmene og protestlisten TVP fikk 5,5 % og varaordføreren forteller oss om en velgermasse i bevegelse. Hvorfor? Opptakten til dette valgresultatet var spesiell, hvor blant annet Facebooksiden ‘Sørlandsnyhetene’ ble sentral for å kanalisere protest mot spesifikke politiske saker - og mot de politiske maktforholdene i byen.
Med den lokale konteksten som utgangspunkt i samtalen løfter vi også blikket nasjonalt og internasjonalt for å forstå tendensene som skjer ute i verden. Kan disse gi oss pekepinn på det som skjedde lokalt og forklare hvorfor det ble slik? Eller står vi i en helt spesiell situasjon hvor et splittet mediebilde, uthenging av etablerte politikere og politiske partier - og uenigheter i store lokale prosjekter var dråpen som veltet de tradisjonelle maktstrukturene?

Vi har ikke svaret, men vi vet at valget ble en protest for mange. Bli med på samtalen vår inne på Teateret. Vi løfter diskusjonen med akademikere, mediene og en av de som drev Sørlandsnyhetene.

Gratis inngang.

Program for kvelden:
Ordstyrer Aslak Bonde (kommentator i Morgenbladet og frittstående politisk analytiker).

19.00-19.05: Velkommen ved komiteen.
19.05-19.20: Nils Nilsen i samtale med Aslak Bonde. Nilsen er nå bystyrerepresentant for Demokratene, og var en aktiv skribent på ‘Sørlandsnyhetene’ i forkant av lokalvalget.
19.20-19.50: Heidi Taksdal Skjeseth (journalist i NRK og forfatter) og Vidar Udjus (politisk redaktør, Fædrelandsvennen) i samtale med Aslak Bonde
19.50-20.45: Heidi Taksdal Skjeseth, Signe Bock Segaard (forsker II, statsviter, ISF) og Dag Ingvar Jacobsen (professor, statsvitenskap, UiA) i samtale med Aslak Bonde. Det åpnes opp for spørsmål fra salen siste 15-20 minutter.

Følg med på oppdateringer på Facebook-arrangementet.