Eilerts pop-up: UiA + Jesus = ?

Studentorganisasjonen i Agder (STA) møter professor Paul Leer-Salvesen til diskusjon om bruken av kirkerom til undervisningssituasjoner.

• Onsdag 5.februar 11.15 - 12.00
  • Fuglefjellet, Vrimlehallen (Campus Kristiansand)
Bilde av en Jesus-figur med armene utstrakt

Debatten om bruken av hellige rom i undervisningssituasjoner har denne høsten vært høylydt. Studentorganisasjonen i Agder (STA) diskuterte saken i sitt Studentparlament og landet på en foreløpig holdning om at kirkerom ikke ønskes brukt til undervisning. Studentleder Benedicte Nordlie har stått i diskusjonen og har løftet studentenes argumenter. Nå kommer hun til Eilerts pop-up for å forklare studentenes perspektiver.

Midt i denne debatten mellom religiøse ledere og studentmiljøet, skrev Paul Leer-Salvesen og Helje Sødal et åpent brev til Studentparlamentet og UiA-miljøet for å advare mot studentenes standpunkt. Leer-Salvesen kommer til pop-upen for å utdype deres tanker. Etter hans åpningsinnlegg vil Benedicte Nordlie kort gi en kommentar, før Jørn Cruickshank (fra Eilerts salong) leder en samtale mellom dem og publikum.