0
Hopp til hovedinnhold

Den store middelklassesamtalen

Kom på Teateret for å lære mer om den klassen du sannsynligvis er en del av.

  • Dato: 7. mars
  • Tid: kl 1900-2100
  • Sted: Teateret

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når folk flest blir bedt om å oppgi hvilken sosial klasse de tilhører, svarer de fleste middelklassen. Veldig få oppgir at de tilhører arbeiderklassen, og enda færre oppgir at de tilhører eliten. Nylig dokumenterte Klassekampen at til og med toppledere i næringsliv og politikk nekter for at de tilhører eliten. Her ligger det et stort paradoks: Mens ‘alle’ opplever at de tilhører middelklassen, er det først og fremst arbeiderklassen og eliten som får oppmerksomhet av forskere, journalister og andre samfunnsinteresserte. Den store klassen i midten, som ‘alle’ er en del av, vet vi forsvinnende lite om.

Dette ønsker vi å gjøre noe med i Eilerts salong. Vi har invitert tre sosiologer som alle har gjort omfattende forskningsarbeid på den norske middelklassen. De vil, sammen med oss, forsøke å besvare spørsmål som: Hvem tilhører egentlig middelklassen i Norge? Har den norske middelklassen et felles prosjekt, og en forståelse av at de tilhører en egen klasse? Hvordan posisjonerer middelklassemenn og – kvinner seg i forhold til dem over og under dem i det sosiale hierarkiet? Og er virkelig den norske middelklassen kunstinteresserte siloforkjempere som rynker på nesen over allmuens appetitt for Sommer på Torvet?

Møt både professorene Ove Skarpenes (UiA) og Anders Vassenden (UiS) til samtale med Roger Hestholm (HVL) og redaktør i Spartacus, Kristian Wikborg Wiese.

Karen K. Blågestad er med å kommenterer middeblklassedebatten på slutten av kvelden!

Kom på Teateret 7.mars fra kl. 19-21 for å lære mer om den klassen du sannsynligvis er en del av.