0
Hopp til hovedinnhold

Amerikanske tilstander

Hva skjer i USA nå, etter en av de voldeligste maktovertagelsene i landets historie? Bli med på samtalen og analysene i neste Eilerts salong 22.mars kl. 19.00.

Eilerts salong 22.mars

En hel verden holdt pusten i det den amerikanske presidentvalgkampen skulle avgjøres. I etterkant av valget var det et dypt splittet USA som skulle gjennomføre en maktovertagelse, en av de voldeligste i landets historie. Men hva skjer nå? Hvordan vil Demokratene endre USA, og hvordan vil Republikanerne håndtere nederlaget? Hvordan vil et splittet folk forholde seg til sin nye president, og er det mulig for den nye presidenten å forsone frontene? Og ikke minst: Hvordan vil alt dette påvirke forholdet mellom Europa og USA?  

Til salongen kommer: Hilmar Mjelde seniorforsker ved NORCE som er en av Norges fremste eksperter på amerikansk politikk, Cathrine Thorleifsson professor ved Senter for ekstremismeforskning på UiO har forsket på ytre høyre som en trussel mot demokratiet og Marianne Riddervold professor ved HINN og forsker ved NUPI. Marianne har forsket på forholdet mellom EU-USA

Det hele ledes av Erik Mustad ved UiA som forsker og underviser i britiske, irske og amerikanske studier. 

Lenke til livestream: https://www.uia.no/live/event/Eilerts-salong