0
Hopp til hovedinnhold

Stian Balducci, +plattform, Gullberg/Balducci

Det er viktig for meg å betrakte laptopen og elektronikken som et instrument i seg selv, fremfor et supplement til tradisjonelle instrumenter.

Hva driver du med?
Elektronisk musikk er fellesnevneren, men jeg driver hovedsakelig med techno og improvisasjonsmusikk og alle nyansene som oppstår der i mellom. 

Det er viktig for meg å betrakte laptopen og elektronikken som et  instrument i seg selv, fremfor et supplement til tradisjonelle instrumenter.

Hvor kommer du fra musikalsk?
Techno og undergrunns klubbmusikk fikk meg inn i seriøs musikkproduksjon. Før det var det forsiktig lek på gutterommet. Videre har jeg forsøkt å se og forstå koblinger mellom forskjellige musikkuttrykk.

Hvorfor studerer du ved UIA?
Først og fremst fordi de er den eneste offentlige institusjonen som tilbyr undervisning med laptop som hovedinstrument sett fra et utøvende perspektiv. Videre er det en plass med mye ressurser i forskjellige retninger, noe som åpner for mange muligheter som utøvende musiker.

Vil du anbefale studiet og i så fall hvorfor?
Absolutt. Det er det gode muligheter for å utvikle seg ved UIA. Samtidig er det stor bredde i uttrykkene som folk driver med. Dette innebærer at arbeider blir krysspollinert samt at man fort kan få nye perspektiver som utøver.

Videre er det viktig å nevne at det er en ressurssterk institusjon med jevnlige muligheter for innspillingsprosjekter, konserter og liknende utenfor skolens vegger.

Send studiet på mail