Vinner av årets beste tidsskriftsartikkel!

Førsteamanuensis ved Institutt for sceniske og visuelle fag, Siemke Böhnisch, har vunnet årets tidsskriftsartikkel 2014 med artikkelen:  Å gi Breivik en scene? – Scenekunst etter 22. juli med næranalyse av Milo Raus «Breiviks erklärung»

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinner av årets beste tidsskriftsartikkel!

I artikkelen drøfter Siemke Böhnisch scenekunst etter 22. juli, og gir et viktig bidrag til forståelsen av terrorangrepet og det som skjedde i kjølvannet av hendelsene.

Böhnisch gir et overblikk over de første reaksjonene fra scenekunstfeltet i Norge, og drøfter etiske og estetiske problemstillinger i mediedebatten rundt de første utenlandske scenekunstproduksjonene. I artikkelens andre del analyseres den spesielle oppførelsen av teaterstykket «Breiviks erklärung» av Milo Rau.

Juryen omtaler artikkelen som nyskapende både når det gjelder form og innhold. Böhnisch tar en sjanse både som forsker og forfatter ved å stille nye spørsmål til hendelsene 22. juli og tiden etter. Artikkelen omhandler et viktig tema som langt fra er utdebattert, og artikkelen kommer med et interessant bidrag gjennom analyser av teateret som arena.

Les mer på Universitetsforlagets nettside

Les også uia.no sin artikkel om saken.