Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Velkommen til tverrfaglig symposium i konsertsalen i K-bygget.

Torsdag 2. februar kl. 18.00 inviterer Randi Margrethe Eidsaa og Mariam Kharatyan ved fakultet for kunstfag til et tverrfaglig symposium i konsertsalen i K-bygget.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangementets utgangspunkt er fotoutstillingen Shaken ’n Stirred av den prisbelønte fotografen Roger Svalsrød, som blant annet arbeider med tematikken helse, mestring og hestesport.  

Svalsrøds bilder presenteres på storskjerm og ledsages av musikk og lyrikk. Førsteamanuensis og forfatter Annabellle Despard har skrevet ti dikt inspirert av utstillingen. Hun fremfører selv diktene. Det musikalske innslaget er ved Mariam Kharatyan, soloklaver og hun opptrer også sammen med masterstudenten Vincent Kok. Repertoaret er hentet fra komponistene Frederic Chopin, Geirr Tveitt og Ned Rorem. 

 En rekke av fotografiene i fotoutstillingen ble tatt på Epona Ryttersenter i Kristiansand i 2009 under europamesterskapet for funksjonshemmede ryttere. Gjennom utstillingen har Svalsrød profilert seg både som selvstendig kunstner og samtidig som en sterk bidragsyter for promotering av hestesport anvendt i en terapeutisk kontekst.

 Forut for den kunstneriske presentasjonen drøftes tematikken av fotografen selv sammen med Ann Cathrin Lübbe, rytter og gullmedaljevinner fra Paralympics 2016,  og professor i psykologi Bente Træen. Begge har arbeidet med temaet mestringsfølelse gjennom hestesport, den ene som utøver og den andre som forsker.  I tillegg medvirker Harald Dørum fra Norsk Rikstoto, en virksomhet som har vært støttespiller  for hestesport og funksjonshemmede. Det er også tid til innspill og spørsmål fra publikum. Denne delen av programmet ledes av førsteamanuensis i idrettsvitenskap Bjørn Tore Johansen

 Randi Margrethe Eidsaa og Roger Svalsrød har tidligere samarbeidet om FABEL 2012  et konsept der musikere, dansere og ryttere medvirket i en kunstnerisk forestilling med utgangspunkt i fotografens billedmateriale. Prosjektet inngår i FOU-satsningen Kunst i kontekst ved Fakultet for kunstfag.

FLOW fra utstillingen Shaken n’ Stirred. Bildet viser tyske Bettina Eistler under europamesterskapet for para ryttere i Kristiansand i 2009. Eistler er født uten armer og rir med tøylene i munnen. Hun er en profilert rytter

Masterstudent Vincent Kok medvirker i verket Four Prayers av komponisten Ned Rorem (Foro: Roger Svalsrød)

 

 Randi Margrethe Eidsaa og Mariam Kharatyan har hovedansvar for den kunstneriske delen av programmet (Foto: Roger Svalsrød)