Tur til Dagsturhytta i Jegersberg

3 klasse på bachelorstudiet i Kunst og håndverk var denne uken på befaring til Dagsturhytta i Jegersberg, for å studere arkitekturen. Studentene tar emnet «Samtidens Arkitektur» som fordypning.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arkitekt Erik Tveit forklarte hvordan han jobbet med arkitekturen til dagsturhytta.

Fange stedet og bevegelsen

-Det var viktig for meg å fange stedet og bevegelsen, forteller arkitekt Erik Tveit fra Spiss arkitekter. Han står foran den flotte dagturhytta i Jegersberg som han har jobbet med siden 2006. Når er det like før oppdragsgiver Midt-Agder Friluftsråd skal overta hytta, og den åpner for publikum.

-Tidligere var det en skytebane her, så det var et sår som måtte fylles. Jeg var dermed opptatt av å designe et bygg som passet inn i omgivelsene, og som visket vekk overgangen mellom inne og ute, forteller han.

Erik Tveit står i «mellomsonen» og forklarer at han ville viske ut overgangen mellom inne og ute.

Studentene får se de opprinnelige tegningene, og hvordan de har utviklet seg gjennom årene.

-Som arkitekt jobber jeg til vanlig med mange regler og forskrifter, mens i dette prosjektet har jeg stått litt friere, forklarer han. –Det har vært som et lite friminutt, smiler Tveit.

Emneansvarlig Anita Skogen var veldig fornøyd med arkitektens flotte presentasjon og at han tok seg tid til å være med studentene denne solrike tirsdagen.

Hytta er lekker innvendig med lys panel og store vinduer, hvor man kommer tett på naturen.

Kjøkkenet hvor turgåere om kort tid kan få kjøpt vafler og kaffe.

Studentene avslutter besøket med lunsj i sola. "Sneglehuset" har vært arbeidstittel på dagsturhytta. Nå er det navnekonkurranse på gang. Hva blir det nye navnet tro?