Gå til hovedinnhold

To nye doktorgradsstillinger i samarbeid med SKMU

Sørlandets Kunstmuseum har fått tilslag fra Norges Forskningsråd på to nye offentlige doktorgradsstillinger i samarbeid med Fakultet for kunstfag på UiA. Alle de tre kuratorene ved museet vil dermed ta en doktorgrad ved fakultetet.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trude Gomnæs Ugelstad, kunstnerisk direktør SKMU/ Kunstsilo. Illustrasjon: Mestres Wåge Arquitectes. Foto: SKMU

I en pressemelding sendt 02.04.20 informerer kunstnerisk direktør ved Sørlandets Kunstmuseum, Trude Gomnæs Ugelstad, om at alle museets tre kuratorer fra høsten av vil forske på ulike sider ved samlingen deres. Hun mener forskning relatert til Kunstsiloen vil føre til økt kompetanse og internasjonal anerkjennelse. Kurator Karl Olav Segrov-Mortensen begynte på sin doktorgrad i fjor høst som tilsatt ved Fakultet for kunstfag, mens de to resterende kuratorene Else-Brit Kroneberg og Frank Falch vil tiltre fra høsten av gjennom offentlige Ph.D'er.

Dekan Marit Wergelandgleder seg over tildelingen av to nye stipendiater knyttet opp mot Sørlandets Kunstmuseum (SKMU).

Dekan Marit Wergeland ved Fakultet for kunstfag ved UiA gleder seg stort over tildelingen av to nye stipendiater knyttet opp mot Sørlandets Kunstmuseum (SKMU).

- Det å se at samarbeidet mellom SKMU og Fakultet for kunstfag gir slike resultater motiverer for videre felles løft. Spesielt gledelig er det at tildelingene kommer i en tid hvor mange innenfor kunst- og kulturfeltet nå opplever krevende dager. Tildelingen vil ikke bare bidra til å styrke arbeidet til SKMU og etableringen av Kunstsilo, det vil også bygge robusthet i kunstfeltet mer langsiktig både regionalt og nasjonalt, sier Wergeland.

De tre stipendiatene blir tilknyttet den nyopprettede forskningsgruppa Modernism(s) ledet av Frida Forsgren på Fakultet for Kunstfag. Forskningsgruppa er opprettet som en del av samarbeidsavtalen mellom de to institusjonene for å styrke forskningskompetansen på modernismen som epoke og prosjekt. Gruppa er unik i norsk sammenheng fordi den kombinerer erfaringer og tilnærminger fra praksisfeltet, med teoretiske perspektiver fra akademia.  (pressemelding fra SKMU 02.04.20)