The Agder Naturmuseum Experience

Faglærerstudenter med egenproduserte forestillinger på Agder Naturmuseum og på Puppet Theatre in Mostar, Bosnia-Herzegovina.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presentasjoner i nærmiljø og i internasjonal kontekst

Denne uken har 18 tredjeårsstudenter på faglærer i musikk arbeidet med prosjekter innenfor disiplinene musikk- og kunstfagdidaktikk.Prosjektene er av kreativ karakter og rytmiske og klassiske studenter har samarbeidet i to ulike ensemble.

Den ene gruppen har arbeidet med en konsert tilrettelagt spesielt for visning i lokalitetene og i hagen tilhørende Agder Naturmuseum.

Programmet har tittelen “Experience” og studentene tar utgangspunkt i sine hovedinstrumenter. Forestillingen er tilrettelagt spesielt for framføring i museets forskjellige rom. Jorun Christensen, som veileder gruppen på naturmuseet, uttaler at det er spennende å samarbeide med en så viktig kulturinstitusjon som også er universitets nærmeste nabo.

Den andre gruppen har deltatt i et prosjekt sammen med sveitsiske lærerstudenter og ungdommer ved United World College i Mostar, Bosnia-Herzegovina. I løpet av uka har de laget forestillingen The Bridge, en musikal basert på et kunstnerisk materiale utarbeidet av et internasjonalt ensemble der også tidligere UiA-studenter har vært involvert.

Prosjektet i Bosnia er muliggjort gjennom støtte fra Avdeling for lærerutdannings program FoU i lærerutdanningen. Gruppen ledes av Randi Margrethe Eidsaa. Hun har gjennom flere år deltatt med studenter i Bridges-prosjektet som ble initiert av og nå ledes av sosialantropolog Arve Konnestad fra Kvalifiseringstjenesten i Grimstad Kommune.

Forestillingen på Agder Naturmuseum vises  mandag19. oktober kl. 13.15  (for ungdomsskoleelever)

Kollegaer ønskes velkommen mandag19. oktober kl.15.00,  til en estetisk opplevelse som avslutning på arbeidsdagen.

Det er fri entré.

Musikalfremføringen i Mostar fredag 17. oktober omtales nærmere i en egen artikkel kommende uke.