Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Teaser'n: Jørgen Dahl Moe

– Etter den første akkorden forsvinner all nervøsitet, og det å få respons fra publikum er et adrenalinkick som er umulig å beskrive.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frem mot UiArt-festivalen 2019 vil vi presentere tre forskjellige studenter som skal ha sin eksamensforestilling på festivalen. Førstemann ut er Jørgen Dahl Moe, som studerer låtskriver/artist-spesialiseringen på utøvende rytmisk musikk-studiet.

– Jeg ønsket meg gitar til jul da jeg var fem år. Siden det har jeg spilt, og blitt mer og mer interessert i instrumentet. Det var alltid musikk i hjemmet, og jeg ble først interessert i skikkelig blodcountry, smiler Jørgen.

I dag er han låtskriver og artist selv, og planlegger nå sin egen bachelor-konsert med fullt band. De skal fremføre hans egne låter, noe han har jobbet mye med.

– Det begynte med at jeg skrev låter som jeg selv hadde lyst til å høre på radio, låter som jeg hadde likt om det hadde kommet fra noen andre. Etter hvert har det blitt annerledes, for det er gjerne ting en opplever i livet som man heller vil skrive om enn å prate om. Det blir litt terapi, og litt artig. Drømmen om å spille min egen musikk og gjøre min egen greie har alltid ligget der i bakgrunnen, sier han.

Gjennom låtskriverstudiet på UiA har Jørgen fått innsyn i forskjellige kreative prosesser for låtskriving, som han liker å eksperimentere med.

Bilde av Jørgen Dahl Moe.

– Jeg tenker mest på å skape musikk som folk vil forbinde med en sinnsstemning.

– Før skrev jeg mye ut ifra gitaren, hvis jeg hadde et kult riff eller en progresjon jeg likte. Så kom melodien og teksten etter det. Men nå leker jeg med å skrive teksten først, fordi det blir mer ærlig. Da skriver du teksten fordi du vil skrive den, ikke for at det skal passe inn. Jeg driver også med helt andre sjangertyper nå enn før jeg startet på studiet, og det er spennende å se tilbake på.

Jørgen har lytteren i tankene når han skriver, for det er til slutt noe han ønsker folk skal like.

– Jeg tenker mest på å skape musikk som folk vil forbinde med en sinnsstemning. Det skal være fengende eller gøy. For meg er det ikke så viktig å være revolusjonerende musikalsk sett, men jeg prøver jo å finne min egen greie. Jeg prøver å treffe noe emosjonelt eller kult.

Hvordan er det for deg å opptre?

– Man går litt inn i en boble på scenen. Du skal fronte det du fremfører, og det er en fin boble å være i. Etter den første akkorden forsvinner all nervøsitet, og det å få respons fra publikum er et adrenalinkick som er umulig å beskrive. Du kan ikke ta det inn over deg før det hele er over.