0
Hopp til hovedinnhold

Talent Norge inn i Talentsatsing i elektronisk musikk ved Universitetet i Agder

Talentsatsingen i elektronisk musikk ved Universitetet i Agder skal bistå talenter innen elektronisk musikk i å bygge en profesjonell karriere. Gjennom ordningen får inntil åtte talenter over tre år delta i mentorordning med mentorer fra UiAs solide nettverk og får studioplass i arbeidsfellesskap

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talentsatsing i elektronisk musikk

-Vi er veldig glade for å inngå dette spennende samarbeidet med Institutt for rytmisk musikk UiA. I talentprogrammet vil noen av de aller fremste elektronikatalentene i landet tilbys egen mentor i landets største faglig miljø med andre topptalenter. Vi gleder oss til fremtidens elektroniske musikkopplevelser, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

 

UiA er det eneste stedet i landet hvor studier innen elektronisk musikk tilbys både på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Nivået på arbeidene studentene gjør er svært høyt og flere av studentene har i løpet av studieperioden markert seg også utenfor universitetet.

-Talentsatsingen er utviklet for å veilede og videreutvikle utvalgte studenter, både alumnistudenter og nåværende studenter. Alumnistudenter ved masterutdanningen med spesialisering i elektronisk musikk ved instituttet vil automatisk bli vurdert som deltakere i mentorordningen. Det vil i tillegg være mulig for andre studenter å søke seg inn i ordningen – dette inkluderer også studenter fra våre internasjonale samarbeidspartnere, sier leder for institutt for rytmisk musikk ved UiA, Erik Gunvaldsen.

De utvalgte talentene får plass på Odderøya i Kristiansand, hvor talentene vil jobbe med å utvikle sin egen karriere og sitt kunstneriske uttrykk innen elektronisk musikk. Hvert talent vil få tildelt en mentor fra Institutt for rytmisk musikk. UiA har også fått med samarbeidspartnere som Punkt-festivalen og Palmesus på prosjektet. I utviklingsperioden får talentene tilgang til deres internasjonale nettverk, og vil gjennom dette selv få en unik mulighet til å være tilstede og knytte kontakter på viktige arenaer.

 

Kontakt og mer informasjon
Erik Gunvaldsen, leder for institutt for rytmisk musikk ved UIA, erik.gunvaldsen@uia.no
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no | www.talentnorge.no