Studietur til York

11 juni dro administrasjonen ved Fakultet for kunstfag og lærerutdanningen på studietur til York, England.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besøk på York St Johns University

Formålet med turen var å styrke samarbeidet mellom de to avdelingene, samt få større innblikk i hverandres arbeidsoppgaver.

Programmet var variert og innholdsrikt, og første dagen foregikk programmet i konferanserom på hotellet. Der ble det holdt innlegg med ulike temaer, og etter hvert tema ble deltakerne utfordret med et par tema til diskusjon. Første tema var studiemodellene i lærerutdanningene., og det ble diskutert om de estiske fagene har noen plass. Deretter var temaet faglærerutdanningene i musikk og i teater, hva som er status, planer, utfordringer og mulighet for samarbeid samt FOU i lærerutdanningene.

Det ble diskutert om de estetiske fagene har noen plass i lærerutdanningene.

Studietur til York - Merete Elnan

Instituttleder Merethe Elnan forteller om en ny bachelor i samtidsteater.

Før middag ble det holdt en øvelse som gikk på ulike personlighetstyper. Det ble lagt fram flere relevante case, som omhandlet ulike arbeidssituasjoner. Seansen ble avsluttet med en liten personlighetstest, og det var nyttig å vite hvordan man kategoriserer seg selv i ulike situasjoner og sammen med andre.

Etter en hyggelig ettermiddag og kveld med hyggelig samvær var det duket for seminarets siste dag.

Onsdagen startet med temaet internasjonalisering i lærerutdanningene, og muligheter for utveksling og internasjonalisering. Det ble videre snakket om estetiske fag i lærerutdanningene, hva kan vi gjøre bedre og hvordan legge til rette for at flere velger estetiske fag.

Etter pausen ble deltakerne delt i to grupper, administrasjon og faglig, hvor hver gruppe diskuterte relevante temaer relatert til organisering av arbeidet.

Dette var en nyttig samling, både faglig og sosialt. Mange nye kontakter ble knyttet, og det var fint å få et større innblikk i hverandres arbeid!

En av studentutstillingene på universitetet.