Solistkonsert med Agder symfoniorkester og studenter og tilsatte fra UiA

Konserten er et samarbeid mellom ASO, dirigert av konsertmester Adam Grüchot og musikkstudenter ved Kunstfag. Konserten holdes i Lund kirke søndag 26.mars kl. 19.00

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programmet inkluderer Dvoraks Symfoni nr. 8  for orkester, komponert i 1889, samt solistverker for fløyte, cello, og to sangere av Mozart og Fauré.  Solistene er fløytist Frida Dahl Hovdar, cellist Nerses Gevorgyan og sangerne Nora Schrøder og Anette Abelsen. Alle er UiA mastergrad-studenter.

Samarbeidet mellom Agder Symfoniorkester og UiAs Fakultet for kunstfag ble til gjennom en unik avtale undertegnet i 2012 som knyttet et landsdels amatør- orkester til et universitetsfakultet. Dette løste viktige behov hos begge parter. Orkesteret fikk nye musikere både fra universitetets musikkstudenter og fra ikke-musikkstuderende, så vel som universitetets instrumentspillende ansatte. Universitetet kunne til gjengjeld tilby orkester- og ledererfaring til sine musikk studenter, og anledning for unge solister til å opptre med et symfoniorkester som 'akkompagnatør'.  Videre, ettersom orkesteret består av en blanding av 'byfolk' og 'universitetsfolk' danner det også en kulturmøteplass mellom UiA og sine omgivelser.

På konserten den 26. mars, satser vi på å presentere resultatene av et vellykket  musikalsk samarbeid og en 'vinn-vinn' avtale.

Ralph Nash

ralph.nash@gmail.com