Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Silvio vant plass på Kreativ Ledelse og Coaching

I samarbeid med U40 har UiA valgt ut en ung lederspire, som får en plass på kurset Kreativ Ledelse og Coaching ved UiA. Kurset fokuserer på å gi fremtidens ledere viktige verktøy som gjør dem bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer som ledere.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silvio Krieger vant en plass på kurset Kreativ Ledelse og Coaching.
Silvio Krieger vant en plass på kurset Kreativ Ledelse og Coaching.

Silvio Krieger har en imponerende CV både fra Norge og utlandet. I dag jobber han som rådgiver på enhet for plan og utbygging i Vennesla kommune, og har ansvar for spennende prosjekter som en områdereguleringsplan for Hunsfos Næringspark og detaljreguleringsplan for kjøpesenteret Atrium. Opprinnelig er han fra Tyskland hvor han utdannet seg som samfunnsgeograf og by- og arealplanlegger.

-Hva er dine karrieremål fremover?

Jeg ønsker å utgjøre en positiv forskjell for samfunnet og håper å få en lederstilling innenfor fagfeltet mitt som er samfunnsutvikling, plan eller næring. Å kombinere fagfeltet mitt med en lederrolle ser jeg på som en givende karriere. Egenskaper jeg selv verdsetter hos en leder er høy faglig og sosial integritet, en som gir medarbeiderne tillit og jevnlige tilbakemeldinger. En slik leder håper jeg på å bli selv.

-Hva håper du å få ut av kurset?

-Jeg håper å kunne reflektere mer over måten jeg gjør ting på, og forbedre kommunikasjonen min med andre. Jeg ønsker også å utvikle meg personlig. jeg tror at fremtidens ledere står overfor mange nye utfordringer, og det å kjenne seg selv bedre blir utrolig viktig.

Menneskelige relasjoner blir stadig viktigere

– Lederskap krever i stadig større grad at man er flink med folk og relasjoner. Det krever evne til å forholde seg til andre typer mennesker og andre type kulturer, og være i stand til å bygge samarbeid på tvers, sier Erica Grunnevoll, partner i Coach Team som tilbyr denne utdanningen sammen med UiA.

Kurset har stort fokus på selvrefleksjon og det å bli bedre kjent med seg selv, og Grunnevoll mener selvledelse og selvstyring er viktig for å kunne lede andre mennesker.

-Hvordan kan du lede andre mennesker hvis du ikke skjønner din egen rolle og kjenner dine egne styrker og begrensninger? Sier Grunnevoll.

Studiet Kreativ Ledelse og Coaching består av tre ulike moduler, nivå A, B og C, og gir til sammen 45 studiepoeng. Man kan deretter velge å gå videre med en sertifisering som coach.