Prosjektet Bach in The Subways

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektet Bach in The Subways

Fredag 20 mars -  UiA, Bygg K - sal 1:

Kl. 10.30 Morgenkonsert
Kl. 11.15 Skoleforestilling

Lørdag 21. mars:
Kl. 12.30 Minikonsert, Sandens

Kl. 14.20 Kristiansand Lu!havn,
Kjevik
Kl. 16.00 Ridehall A, Epona
Ryttersenter

Om prosjektet:

Det ble i høst sendt ut en oppfordring gjennom nettverket til Lincoln Music Center i New York om prosjektet Bach in The Subways. Bach in The Subways er et internasjonalt konsept som ble opprettet av den amerikanske cellisten Dale Henderson  for å skape interesse for klassiske musikk. Han tok med seg celloen sin til en undergang i New York der han begynte å spille for tilfeldig forbipasserende. Derfra kommer navnet Bach in The Subways.

Siden 2011 musikere verden over spilt musikk av Johann Sebastian Bach på denne dagen , men i år er det lagt opp til en ekstra stor markering siden det er 330 år siden komponisten ble født.  Det foregår konserter i 39 land verden over  http://bachinthesubways.com. Kriteriet for deltakelse er at man spiller musikk av Johann Sebastian gratis og på uvanlige steder

Studenter fra flere grupper på Institutt for musikk, Fakultet for kunstfag er involvert i prosjektet som foregår fredag 20. mars og lørdag 21. mars.

Markeringen starter på UiA fredag 20. mars med morgenkonsert kl. 10.30 i Sal 1. Konserten er satt sammen av pianist og klaverlærer på fakultetet Mariam Kharatyan. Hun har fått med seg både instrumentalister og sangere.

Etter en pause med kaffe og kaker viser faglærerstudenter forestillingen Multibach som de har laget sammen med sjetteklassinger fra Torridalen skole.

Lørdag formiddag skal Det norske fløyteensemblet sammen med en rekke andre instrumentalister og sangere overraske med to mini-konserter, såkalte flash mobs.

Prosjektet avsluttes med den musikalske forestillingen Frederik 2 og Johann Sebastian som vises i ridehallen på Epona ryttersenter. Student Kristiane Valborgland har laget tekstene i samarbeid med Randi Margrethe Eidsaa, og opptrer som fiolinspillende forteller sammen med student Mathias Tvedten. Her presenterer fløyteensemblet seks innslag, to av dem sammen med andre instrumentalister og sangere fra instituttet.

Randi Margrethe Eidsaa ønsker sammen med sine studenter velkommen til de forskjellige Bach-presentasjonene

Studentgruppen Faglærer klassisk 2.år  har allerede vært på arenaer som er uvanlige for framføring av tradisjonell klassisk musikk. Som en inspirasjonkilde til sitt Bach-skoleprosjekt tok  de seg først en tur til Spicheren. Her syklet, spilte og sang de for leder av klassisk råd Ørjan Madsen, mens de ble fotografert av Anders Martinsen . Senere var de i Dyreparken. Disse bildene vises mens det spilles musikk av Johann Sebastian Bach  på forestillingen på fredag formiddag.

Med sykler som inspirasjonskilde til Bach-prosjekt: Aleksandra Djordjevic, Inga Marie Soteland og Mathias Tvedten

Fotograf: Anders Martinsen

Faglærerstudent Christer spiller med en tarantella som sordin.

Fotograf: Anders Martinsen