Prosjekt Poznan

16.-19. mai avholdes den siste sesjonen i prosjektet European Flute Forum/ Norway Grant 2013/14.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klassiske lærere og studenter fra UiA reiser til Polen for å gjennomføre stor samarbeids-konsert med studenter og lærere fra Musikkakademiet i Poznan.

Konserten finner sted i den store konsertsalen ved Musikkakademiet i Poznan, og i løpet av helga arrangeres i tillegg mesterklasser og workshops for studenter fra begge land. Tidligere norsk ambassadør i Polen vil ønske velkommen til konserten, og dekanen ved MA Poznan er konfransier.

Jørn Schau, Konrad Øhrn og Adam Gruchot reiser som lærer-representanter for Studieretning for klassisk musikk, og vil i tillegg til faglige oppgaver blant annet ha møter med representanter for det polske vitenskapsakademi i Poznan. Konrad Øhrn har hatt rollen som huskomponist under prosjektet European Flute Forum. I løpet av helga skal hans konsert for 2 fløyter og strykeorkester spilles inn for utgivelse på polsk plateselskap. Dobbeltkonserten som ble uroppført under symposiet ved UiA i November, gis forøvrig i disse dager ut på Norsk Musikkforlag.

Med konserten i Poznan avsluttes prosjektet European Flute Forum/ Norway Grant  2013/14. Prosjektet er i løpet av perioden dokumentert gjennom en rekke konserter, mesterklasser, workshops og ulike kunstneriske presentasjoner i Norge, Island, Polen og Lichtenstein.  Ewa Murawska fra MA Poznan har hatt det overordnede ansvaret for prosjektet, og Jørn Schau har vært norsk koordinator.