Per Kjetil Farstad - blir æresdoktor i Tyskland

Institutt for musikk og musikkpedagogikk utnevnes i november til æresdoktor ved det prestisjetunge Westfälische Wilhelms-Universität i Münster. Han tildeles ærestittelen for sin pedagogiske, vitenskapelige og kunstneriske kompetanse i gitarspill.

Selv visste Farstad ingenting om utnevnelsen før han fikk et brev fra universitetet i sommer. I brevet slås det fast at han i dag regnes, både i norsk og også utover skandinavisk sammenheng, som en enestående pedagogisk, vitenskapelig så vel som kunstnerisk personlighet.

- Jeg ante at noe var på gang siden jeg ble bedt om å sende oversikt over CV og meritter til Münster, men det var både overraskende og gledelig å få nyheten, sier han.

- En fremstående norsk personlighet

Det er først og fremst på grunn av sin kompetanse i gitarspill og forskning omkring 1700-talls lutten Tyskland på 1700-tallet at Farstad nå utnevnes til æresdoktor ved universitetet i Münster, som med sine 44.000 studenter er ett av de største i Tyskland. I begrunnelsen for utnevnelsen, heter det blant annet: «Hans meritter, som en fremstående norsk personlighet, konkretiserer seg på alle måter som overbevisende og aktet, både på det pedagogiske samt kunstneriske og vitenskapelige området. Langt ut over Norge representerer han spesielt gitaren og dens musikk i fortid og nåtid.

Les hele saken på Uia.no