Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Pål Rake har laget låten til UiAs 10års jubileum

Låta er skrevet spesielt for 10 års-jubileet til Universitetet i Agder, som markeres i høst, og er den første utgivelsen til nyetablerte UiA Music.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Rake har laget låten til UiAs 10års jubileum
Pål Rakes jubileumslåt "Sammen om det her"

UiA Music presenterer: 

Pål Rake (28) lanserer i sammenheng med UiAs 10 års jubileum sin blodferske låt: "Sammen om det her". Låta er et radiovennlig friskt pust som beskriver mye av det som livet - og UiA handler om nysgjerrighet, samhold og en liten smule galskap. 

  

Låta er skrevet spesielt for 10 års-jubileet til Universitetet i Agder, som markeres i høst, og er den første utgivelsen til nyetablerte UiA Music. Den er spilt inn hos KurderKing Production, med tildligere UiA studenter som musikere og produsenter.

På åpningen av studiestart spilte VIAN fra Rytmisk Instiutt - de kan høres på YouTube : https://youtu.be/r9Q8NnZmELw

 

Pål Rake har selv tatt faglærerutdanning i musikk (bachelor) og Master i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Han ble kjent for et nasjonalt publikum i 2013, da han var finalist i The Voice (kun slått av Knut Marius Djupvik, som også var musikkstudent ved UiA). Han har tidligere gitt ut albumet "Hørre'kje Te" på Grappa i 2016. Pål er kjent for sine finurlige tekster og flotte arrangement, og "Sammen om det her" er intet unntak. 

 

I Kristiansand er Pål Rake også kjent for sine opptredener for et fullsatt publikum på Fiskebrygga gjennom flere somre. Han er opprinnelig fra Egersund, men er en av mange som har flyttet til Kristiansand på grunn av studier. Faktisk hadde han tilbud fra Paul McCartney-skolen LIPA, men valgte musikkstudiene ved UiA, blant annet på grunn av de høye opptakskravene; av rundt 70 vokalister, ble kun to tatt opp på studiet. 

 

Utenom musikken har Pål Rake i sommer både giftet seg, vært slått ut av Denguefeber på bryllupsreisen, og besøkt Trollpikken i hjemtraktene. <Pun expected. Insert here.> 

 

"Sammen om det her" burde kanskje også vært en sommerlåt - så vi satser på en lang sørlandssommer! 

 

"Sammen om det her" lanseres i forbindelse med studiestart ved Universitetet i Agder 14. august, og vil fra da være tilgjengelig på alle digitale plattformer. 

uia.no: https://www.uia.no/nyheter/han-har-laget-den-nye-uia-laaten

Spotify: https://open.spotify.com/album/7vZzIkzaSbZXiH08nPXcyB

Facebook:  Rytmisk Linje, Uia