Gå til hovedinnhold

Opplevelsene står i kø

Kulturlivet på Sørlandet har stått på pause under koronakrisen, men vil reise seg igjen og bli enda bedre. Som student på kunstfag får du mange muligheter til å ta del i spennende samarbeid med kulturlivet i regionen.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opplevelsene står i kø når kulturlivet på Sørlandet reiser seg igjen etter koronakrisen. Som student på kunstfag får du ta del i flere spennende samarbeid. Foto: UiA

Kristiansand har utviklet seg til å bli en spennende by med et yrende kulturliv. Før koronakrisen traff, ble det arrangert over tusen kulturarrangementer årlig, og dette tallet er forventet å øke fremover. Byen huser blant annet Norges største strandfest og musikkfestival; Palmesus, et av Norges største konserthus Kilden Teater- og Konserthus og Sørlandets Kunstmuseum som nå bygger landets råeste Kunstsilo.

Fakultet for kunstfag har et nært samarbeid med disse og flere andre aktører i regionen, og studentene får delta i flere produksjoner, konserter, forestillinger og utstillinger, som gir dem relevant arbeidserfaring og muligheten til å knytte viktige kontakter. Flere av studiene har søknadsfrist 15. april.

Ved å ta Master i prosjektledelse for kultur- og musikkbransjen blir du godt rustet til å jobbe med prosjektledelse av ulike kulturarrangementer. Dette er kompetanse som er etterspurt av næringslivet i regionen, og masterspesialiseringen er tilpasset dette behovet. Studentene får i tillegg mulighet for praksisplass på blant annet Palmesus, Kilden eller andre spennende bedrifter. Du kan ta denne videreutdanningen ved siden av annen jobb.

Master i Music Business and Management er en masterspesialisering for deg som ønsker å jobbe med idéutvikling og entreprenørskap innenfor den nasjonale og internasjonale musikkindustrien. Studiet inneholder elementer fra flere fagområder: markedsføring, økonomi, musikk, ledelse og juss.

Ønsker du å skape, produsere, forske på, formidle eller undervise kunst? Da er Master i kunstfag noe for deg. Her arbeider du i et flerkunstnerisk miljø der du få kunnskap om og impulser fra forskjellige kunstformer og -fag. Studentene holder til i nye flotte lokaler i Kristiansand sentrum.

Vet du enda ikke helt hva du vil studere, er du lærer som ønsker å utvide din kompetanse eller ønsker du rett og slett å teste ut om studier på kunstfag er noe for deg? Vi har flere årsstudium, blant annet Årsstudium i dramaÅrsstudium i visuell kunst og formidling og Årsstudium i musikk. Flere av våre studenter har gått videre på bachelorgrad etter å ha tatt et årsstudium først.

Høsten 2020 lanserer vi splitter nye Bachelor i visuell kunst og formidling, (tidligere kunst og håndverk). Studiet er praksisnært og yrkesrettet, og gir teoretisk og praktisk kjennskap til hvordan man kan formidle kunst gjennom forskjellige medier og til forskjellige målgrupper. Instituttet har et godt samarbeid med regionens kulturliv, blant andre Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall.

Kunne du tenke deg å studere teater? Gjennom studiet Bachelor i samtidsteater utvikler du din evne til å tolke, skape, formidle og anvende teater i mange ulike kontekster. Du får jobbe tett med Kilden Teater- og Konserthus, SAND-festivalen og flere nasjonale og internasjonale aktører.

Eller kanskje Bachelor i elektronisk musikk er noe for deg? Her arbeider du spesielt med elektronisk musikk og følger en emne sammensetning hvor blant annet utøving, komposisjon, lyddesign, programmering og produksjon av elektronisk musikk står sentralt. Du får arbeide tett med store festivaler som PUNKT og Palmesus. Du får utvikle deg i et miljø bestående av kreative medstudenter og lærere som legger et godt grunnlag for nettverk videre i karrieren.