Ole utgir sin første singel: – Har skrevet låter siden jeg var liten

Inspirert av artister som John Mayer, Jimi Hendrix og Bob Dylan utgir Ole Flugstad (26) i dag sin første singel: «No One Knows».

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Flugstad er aktuell med sin første singel: "No One Knows"

–  Låta skrev jeg i en periode jeg bodde hjemme på Eide. Jeg jobbet på kulturskolen, og skrev en del sanger på denne tiden, forteller Flugstad, som i 2018 flyttet til Kristiansand for å studere låtskriver og artist ved UiA.

Han kom først på riffet som er bakgrunnen for sangen, og komponerte etter hvert en melodi og tekst.

– «No One Knows» handler om å ha en uforpliktende relasjon og ikke vite helt hvor det går, sier Flugstad.

En lang prosess

Han forteller at han har lagt bort låta flere ganger, for så å ta den opp igjen og gjøre endringer.

– Det å skrive en låt er en prosess man egentlig aldri blir ferdig med. Det er alltid noe man kan endre på. I løpet av studiet på UiA har jeg lært mye også om det håndverksmessige, det å gå i dybden på en låt for å gjøre den bedre. Det har vært til god hjelp, sier Flugstad.

–  Litt skummelt

Han forteller at han er spent på utgivelsen, og at det samtidig føles litt skummelt.

– Det er veldig personlig å vise frem til hele verden hva man gjør, slik at de kan gjøre seg opp en mening om det. Det er litt skummelt, men samtidig er det jo det man lever av som artist, forteller han.

I slike situasjoner mener han det er godt å ha et støtteapparat rundt seg, og han spør jevnlig både lærere og medstudenter om råd.

–  Det er alltid noen som har vært gjennom det samme, så vi deler kunnskap og erfaringer. Vi har også fått god opplæring rundt det å gi ut musikk gjennom faget entreprenørskap, samt hvordan man søker om ulike støtteordninger, forteller Flugstad.

Vil synge på dialekt

Om veien videre forteller han at han har flere spennende prosjekter på gang, blant annet ønsker han å utgi musikk på dialekt.

– Det føles personlig og nært å synge på norsk og spesielt på dialekt, og jeg har funnet ut at dette er den retningen jeg vil ta fremover, sier Flugstad.

Her kan du høre "No One Knows":