0
Hopp til hovedinnhold

Ny bok om beat-samlingen

UiA har verdens største beat-kunst samling utenfor USA. Samlingen består både av malerier og papirarbeider. I den splitter nye boka, «Traces of beat» kan du få et innblikk i tegningene i denne samlingen.

Mette-Line Pedersen er forfatter av boka: "Traces to Beat"
Mette-Line Pedersen er forfatter av boka: "Traces to Beat"

 - Gjennom denne boken skal publikum få følelsen av å gå på en ekte utstilling. Den har fokus på det visuelle, og i tillegg til tegningene består boken av fotografier og skisser. Teksten består hovedsaklig av sitater og brev fra beat-kunstnere. Sammen gir dette et godt innblikk i den aktuelle perioden på 50-tallet, som er forløperen til hipster-kulturen vi har i dag. sier forfatter Mette-Line Pedersen.

Hun har tidligere gitt ut en bok om beat-samlingen, men denne oppfølgeren omhandler tegningene og skissene i samlingen. Mange av dem har aldri før blitt vist. Samlingen av tegninger ble stilt ut i Kristiansand Kunsthall i 2014, i utstillingen «Art is not an intellectual way of thinking». I dag befinner samlingen seg på UiA, nærmere bestemt i Vrimlehallen og på biblioteket. 

Fokus på det visuelle

Boken viser et utvalg av tegningene i samlingen, som totalt består av 180 tegninger. De fleste av dem er av Michael Bowen, men andre navngitte og ikke navngitte kunstnere er representert. Pedersen forteller at tegningene er preget av spontanitet og følelser.

- I tillegg har jeg hatt et tett samarbeid med designeren Hugo Skarsten Larsen, for å få tegningene fremstilt på best mulig måte. Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet, sier Pedersen.

"Traces to Beat" har freshe  farger og fokus på det visuelle.

"Traces to Beat" har freshe farger og fokus på det visuelle.

Boken kan kjøpes på Sørbok for kr 300,-