0
Hopp til hovedinnhold

Norske 1B1 i New York

11-13 November 2015
Denne uken gjør Talent Norges første satsning, strykeensemblet 1B1, sin debut på National Sawdust-arenaen i New York. Gjestespillet omfatter konserter, innspillinger og en mottakelse der kulturminister Thorhild Widvey vil delta.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

National Sawdust er en nybygd scene i Brooklyn som viser det ypperste av nyskapende talent fra hele verden. Det unge, progressive 1B1 er valgt ut som en av scenens satsinger i åpningsåret. Under oppholdet i New York vil 1B1 samarbeide med det berømte Choir of Trinity Wall Street, komponistene Glenn Kotche, Gity Razaz, Andy Akiho og Paola Prestini, samt perkusjonisten Ian Rosenbaum. Ensemblet skal også ledsage en visning av filmen The Great Beauty med levende musikk.
Markerer norsk 100-årsjubileum med Spellmannpris-vinner
Torsdag 12. november vil kulturminister Thorhild Widvey delta på en mottakelse for å feire det musikalske samarbeidet mellom 1B1 og National Sawdust, og for å markere den norske musikksatsingen i New York som støttes av Det norske generalkonsulatet og Music Norway. 

 

Det norske generalkonsulatet og Norwegian American Chamber of Commerce er verter for mottakelsen, som også markerer 100-årsjubileet til Norwegian American Chamber of Commerce. 1B1 vil fremføre hele det Spellemannpris-vinnende albumet Holberg Variations, som inneholder tre versjoner av Edvard Griegs Holberg Suite. Programmet er en høyst original hyllest til Edvard Grieg, der 1B1 samarbeider med jazzmusiker og komponist Erlend Skomsvoll og en av Norges mest spennende pianister, Christian Ihle Hadland, og skaper nye og friske versjoner av Griegs klassiske Holberg Suite.

I mai 2016 returnerer 1B1 til New York for et nytt og mer utvidet program på National Sawdust, i tillegg til konserter på Ginastera-festivalen og et samarbeid med utdanningsseksjonen i New York Philharmonic.

 

Talent Norges første satsning
1B1 var den første satsningen Talent Norge offentliggjorde etter etableringen av selskapet i januar i år. Sammen med Kavlifondet, Stiftelsen Cultiva og Sparebankstiftelsen SR-bank ble ensemblet tildelt 9 millioner over 3 år.

 

- Vi er veldig stolte over å være en del av et nytt og spennende kapittel i 1B1s historie, sier daglig elder for Talent Norge Maria Mediaas Jørstad. - Sammen med private bidragsytere bidrar vi til at 1B1 kan fortsette å utvikle talenter og virkeliggjøre sine mange ambisiøse planer. 

 

- 1B1 har flere gode private og offentlige støttespillere. Uten dem ville det ikke vært noe 1B1. Det føles godt å se at det nå åpner opp for nye og spennende muligheter i USA, sier kunstnerisk leder Jan Bjøranger

Mer informasjon om:  

www.1b1.no

www.nationalsawdust.org

www.talentnorge.no

PROGRAM TORSDAG 12. NOVEMBER 2015, NATIONAL SAWDUST, NYC

18:00     Dørene åpner

18:30     Introduksjon: De kunstneriske lederne Jan Bjøranger (1B1) og Paola Prestini (National Sawdust) presenterer samarbeidet mellom National Sawdust og 1B1.

Jan Bjøranger skildrer ideene bak det Spellemannpris-vinnende albumet Holberg Variations.

19:00     Holberg Variations Part 1

Orkester- og pianoversjonene av Edvard Griegs Holberg Suite, Op. 40, fremført av 1B1 og Christian Ihle Hadland (piano).

20:00     Mottakelse arrangert av Det norske generalkonsulatet og Norwegian American Chamber of Commerce. Kulturminister 

21:00     Holberg Variations Part 2, “Recomprimprovariations”

Improvisert versjon av Edvard Griegs Holberg Suite + Rumenske Folkedanser av Béla Bartók, fremført av 1B1 og Erlend Skomsvoll (piano).

22:00     Mottakelse etter konserten.

 

ANNET PROGRAM I LØPET AV 1B1s NEW YORK-OPPHOLD:
11. november kl. 13:00: Bach @ One: Konsert i St. Paul’s Chapel, Trinity Church Wall Street
13. november kl. 20:00: The Great Beauty: Fremføring av filmmusikken på National Sawdust, som del av The Dillon Series