Nettverk for Kunst, Kultur og Helse i Agder etablert

Onsdag 15.januar ble Nettverk for Kunst, Kultur og Helse i Agder stiftet på UiA. Nettverket har som formål å igangsette prosjekter og tiltak relatert til kunst, kultur og helse, forske på disse temaene samt formidle betydningen av kunst og kultur for helse.

Medstiftere av foreningen, fra stiftelsesmøtet 15. januar 2020. Foto: kunstoghelse.no

Nettverk for kunst, kultur og helse i Agder har vokst frem av et aktivt tiltaks- og forskningsmiljø for kunst, kultur og helse i Agder-regionen. Med utgangspunkt i dette miljøet ble Forsknings- og formidlingsnettverk for kunst, kultur og helse opprettet våren 2017 av de regionale aktørene ABUP Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus, Fakultet for helse og idrett ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Agder, og Ansgar Teologiske Høgskole. Dette initiativet ble videreført da Nettverk for kunst, kultur og helse i Agder formelt ble etablert som forening ved stiftelsesmøte 15.01.2020.

Medlemmene består av forskere, klinikere, mennesker som jobber med musikkterapi, helsearbeid, sosialt arbeid og kulturproduksjoner, og mennesker med brukererfaring fra psykisk helsevesen.

Nettverket har medlemmer fra:

• Klinikk for psykisk helse og ABUP Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus
  • Fakultet for kunstfag og Fakultet for helse og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder
  • Ansgar høyskole
  • Kilden Dialog ved Kilden teater og konserthus
  • Kristiansand kommune, helse og idrett
  • Sørlandets Kunstmuseum
  • Blå Kors Kristiansand