Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Musikktalenter kjemper om musikkpris på 75 000,-

Seks sørlandske musikktalenter konkurrerer om Sparebanken Sør Musikkpris på 75 000 kroner. Prisen deles ut for fjerde gang den 24. august.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bratsjist Anne Camilla Furre Thommessen, fiolinist Kari-Andrea Bygland Larsen og Huayra Duo er sammen med pianist Lars Jakob Rudjord, vokalist Simen Lyngroth og bandet VIAN nominert til Sparebanken Sør musikkpris for 2017.

- Formålet med prisen er å støtte unge musikere fra Sørlandet og gi talenter mulighet til å utvikle, vise og formidle deres praksis, sier markedssjef i Sparebanken Sør, Trond Skjæveland.

Prisen er opprettet i samarbeid med Fakultet for kunstfag på UiA.

- Vi er glade for å få være med å løfte fram sørlandske talenter og nominasjonslisten viser stor musikalsk bredde sammen med høy kunstnerisk kvalitet, sier dekan Marit Wergeland-Yates.

Tre av de nominerte har klassisk bakgrunn og tre har bakgrunn fra rytmisk musikk.

Institutt for rytmisk musikk og Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved UiA har nominert kandidater til prisen. I tillegg har også Sørnorsk kompetansesenter for musikk (SØRF) og Kristiansand Symfoniorkester (KSO) bidratt med kandidater i nominasjonsprosess.

I juryen som skal bestemme hvem som får prisen sitter vokalist Anne Marie Almedal fra AKKS, direktør for Kristiansand symfoniorkester Stefan Sköld, Øyvind Nyvoll fra Vest-Agder musikkråd og markedssjef Trond Skjæveland fra Sparebanken Sør.

Prisen deles ut på Fakultet for kunstfags semesteråpning den 24.august i Kilden Teater og Konserthus.

 

DE NOMINERTE:

 

Anne Camilla Furre Thommessen (23) fra Kristiansand er bratsjist og går i dag på master i klassisk musikk ved Universitetet i Agder. Hun har tidligere avlagt bachelor ved Barratt Due musikkinstitutt. Den aktive musikeren er blant annet medlem av 1B1, vikar ved Kristiansand Symfoniorkester og har vært solist med Agder Symfoniorkester.

Kari-Andrea Bygland Larsen (23)fra Arendal er fiolinist og avslutter i år sin bachelor i klassisk musikk ved Universitetet i Agder. Til høsten begynner hun på en masterutdannelsen ved samme sted. Hun har vært med i 1B1, er godkjent vikar ved en rekke orkestre og vært vikar i Kristiansand Symfoniorkester. I tillegg har hun vært involvert i en rekke mindre og større produksjoner i regionen.

Fiolinist Loussine Azizian (31) og cellist Leonardo Sesenna (34) utgjør til sammen Huayra Duo. De møttes for første gang i februar 2015 i Kristiansand symfoniorkester. Duoen spiller mye sammen, har konserter i og utenfor Kristiansand, de bygger opp sine karrierer på Sørlandet, og arbeider for øyeblikket med en CD-utgivelse sammen.

Lars Jakob Rudjord (33) fra Farsund er en kritikerrost pianist. Han eraktuell med soloprosjektet «Indiepiano» som beveger seg mellom jazz og ambient pop - med tydelige norske røtter i det musikalske uttrykket. I tillegg til satsningen på solokarrieren spiller og samarbeider Rudjord med en rekke andre artister som bl.annet Karl Seglem og Ingvild Koksvik.

VIAN består av Elisabet Mjanger (låtskriver, vokalist og keys), Vegard Kummen (produsent og bassist), Tobias Øymo Solbakk (trommer og synth) og Kristofer Spangen (gitarer). Bandet henter inspirasjon fra ulike sjangre og blander det organiske med det elektroniske. Vokalist Elisabet Mjanger synger på egen dialekt. I 2016 slapp VIAN deres andre singel "Heilt te du dør" og nylig kom den tredje "Hvit støy". VIANs debutalbum kommer ut i 2017.

Vokalist Simen Lyngroth (23) er i ferd med å avslutte sin masterutdannelse ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Lyngroth har hatt stor aktivitet på konsertscenen de siste årene, både som solo-artist og med bandet Ask. Hans kommende debutalbum er rett rundt hjørnet og kommer ut i 2017.