Musikkstudent med i The Hit

Musikkstudent Elisabet Mjanger har deltatt i NRKs realityshow The Hit, der målet er å finne talentfulle låtskrivere og gi dem muligheter. Nå har Alexander Rybak gitt ut Elisabets låt.

- Hvorfor ble du med?

- Læreren min, Hilde Norbakken, anbefalte meg å søke fordi jeg ønsker å jobbe med låtskriving. Dessuten er dette på NRK, en seriøs og solid kanal, og det var fokus på at det skulle være et program der deltakerne ble satt i et positivt lys. Jeg meldte meg på noen dager før fristen gikk ut, forteller hun.

I programmet beveger to etablerte artister seg mellom seks rom på søken etter deres neste singel, mens låtskrivere spiller. Artistene velger seg to låter hver, og først under direktesendingen avslører de hvilken de har valgt. Det skjer i det de fremfører låten. Seerne stemmer så på låtene artistene har fremført. En fra hvert program går videre til den store finalen. Da Elisabet deltok, var det Alexander Rybak og Trine Rein som snuste og lyttet seg fram til hvilke de ville satse på. Elisabets låt, What I long for, var en av de to Alexander Rybak valgte.

-Jeg ville ikke slippe jubelen løs før jeg var helt sikker. Jeg syntes det tok lang tid før spaken på døra gikk ned, og tenkte at det gikk nok ikke likevel. Jeg ble veldig glad da Alexander stakk hodet inn av døra, sier hun. Da direktesendingen var i gang steg spenningen, og da de første taktene på låten hennes kom, brøt jubelen løs nok en gang. Hun likte tolkningen hans av låten.

Både Elisabet og Alexander har fått mange gode tilbakemeldinger etter at What I long for er gitt ut og spredt på YouTube, Wimp, iTunes og andre steder. Alexander Rybak har et stort nettverk, og hun synes det er positivt at musikken blir spredt. Som låtskriver er det et skritt i riktig retning for å knytte kontakter, og hun og Alexander Rybak skal også holde kontakten videre. Å kunne si at man har skrevet en låt for Rybak er absolutt verd å ha med seg.

Indre drivkraft

Det har vært et stort engasjement rundt Elisabet etterpå, og det var hun ikke helt forberedt på. Men det gir selvtillit når man får tilbakemelding fra folk man ikke aner hvem er, eller i hvilket land, med meldinger, telefoner og på facebook. Det gir henne inspirasjon til å skrive flere låter.

Her ser du Alexander Rybak fremføre Elisabeth sin låt