Musikkpris på 75 000,- deles ut under Eksamensfestivalen

Sparebanken Sør Musikkpris ble for første gang delt ut i fjor. Prisen er på 75 000,- og tildeles som et arbeidsstipend. Seks dyktige musikere er nominert.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Formålet med prisen er å støtte unge musikere fra Sørlandet og gi talenter mulighet til å utvikle, vise og formidle deres praksis, sier sponsorsjef i Sparebanken Sør, Per Anders Ropstad.

Juryen for årets pris er Tellef Kvifte (professor i musikkvitenskap, Høgskolen i Telemark), Hilde Norbakken (vokallærer og lektor, UiA) og Stefan Sköld (direktør, Kristiansand Symfoniorkester). De har en spennende og utfordrende jobb med å plukke ut en vinner av de sterke kandidatene.
Prisen blir offentliggjort 1. juni kl 19.20 på Kick under Eksamensfestivalen.
I år som fjor representerer tre av kandidatene det klassiske feltet, og tre det rytmiske.

De nominerte er;
Aslak Juva (31) er fiolinist og arbeider som orkestermusiker og kammermusiker. Han er ansatt i Oslo Filharmonien, fast medlem i Det Norske Kammerorkester og har blant annet arbeidet med Telemark Kammerorkester og diverse kammermusikk. Juva er fra Kristiansand.

Erik Kimestad Pedersen (25) fra Mandal spiller trompet. Han har fullført en master i utøvende musikk ved rytmisk Musikkonservatorium i København. Nå bor og arbeider han som utøvende musiker i den danske hovedstaden.

Mariam Kharatyan (27) er klassisk pianist. Hun kommer opprinnelig fra Armenia og kom som musikkstudent til Kristiansand i 2012. De siste to årene har hun hatt en rekke konserter og vært med i flere konkurransen. Mariam underviser i dag ved UiA.

Trommeslager Ole Mofjell (25) turnerer mye i Norge og Europa, både med soloprosjekt og i ulike konstellasjon med andre. Han har bachelor i utøvende trommer fra jazzlinja på NTNU, Trondheim og er fra Søgne.

Robin Rolfhamre (29) spiller klassisk gitar og historiske strengeinstrumenter. Han har nylig fullført en PhD innen musikk. Han underviser i hovedinstrumentene rennesanselutt, barokklutt, barokkgitar, klassisk gitar og romantisk gitar ved Universitetet i Agder. Ved siden av virksomheten som forsker og utøver på gitar- og luttinstrumenter, har han vært aktiv som dirigent for Det Norske fløyteensemble.

Sara Evelyn Fullerton (25) fra Kristiansand er vokalist og låtskriver. Hun arbeider innenfor sjangere som soul, r'n'b og jazz. Hun har studert utøvende musikk ved rytmisk, UiA , og ved Berklee College of Music i Boston, USA.

I fjor gikk prisen til fløytisten Lisa Håland