Masterforestilling: Benjamin Åteigen

– Med denne forestillingen ønsker jeg å ta et oppgjør med min egen barndom, og si det unge meg ikke turte å si, forteller Benjamin Åteigen.

Benjamin sammen med en "ung utgave" av seg selv.

Åteigen har nettopp avsluttet sin mastergrad i Master i kunstfag. Problemstillingen i masteroppgaven hadde tittelen: «Hvilke holdninger og forventninger møter menn med tanke på kjønnsroller i konvensjonelle maskuline og feminine uttrykk?».

– Interessen for tematikken begynte allerede i ung alder, sier Åteigen.

Mens kameratene spilte fotball hadde han mest lyst til å danse ballett.

– Jeg har i masterprosjektet forsket på min egen barndom. Jeg har funnet minner fra gamle dagbøker og intervjuet folk som kjente meg da jeg var ung. I tillegg har jeg intervjuet menn som er i roller som ansees som enten feminine eller maskuline, sier Åteigen.

Alt dette har hjulpet han å besvare problemstillingen, og forestillingen viser hvilke holdninger menn kan møte i det som ansees som feminine og maskuline uttrykk.

Se intervjuet og forestillingen her: