Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Ludwig van Beethoven feirer 250 år!

Ludwig van Beethoven filleristet wienerklassiske former og konvensjoner for å bane vei for romantikken. I 2020 har han 250-års jubileum – i samarbeid med UiA, selvsagt.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LUDVIG VAN: UiA er sterkt med i en rekke aktiviteter i forbindelse med Beethoven-markeringen neste år
LUDVIG VAN: UiA er sterkt med i en rekke aktiviteter i forbindelse med Beethoven-markeringen neste år

- Vil UiA være involvert i noe aktiviteter i forbindelse med Beethovens jubileum nå i år?

- Ja, 2020 blir et år fylt av Beethovens musikk over hele verden – også her hos oss, sier instituttleder Birte Myhrstad ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk.

 

Vi har allerede inngått en avtale mellom Fakultet for kunstfag og Kilden konserthus i Kristiansand som innebærer at de to skal samarbeide om oppsetninger og produksjoner som inngår
i den verdensomspennende Beethoven-markeringen nå i år.  

Dette vil utspeile seg i at studentene får ta del i flere konserter i Kilden og at de to instituttene vil gå sammen om å lage en felles Beethoven-festival. 

Beethoven-festivalen vil foregå gjennom hele 2020, men den vil være mest synlig i Kristiansand fra 6 – 21 november. UiA sine studenter vil da bli involvert i store prosjekter i Kilden, med Beethoven symfonier, kammermusikk, foredrag, mesterklasser og mye mer. UiA-koret og linjeforeningen Sonus kommer også til å være med i samarbeidet. Det samme gjelder Lørdagsuniversitetet i Agder, der innsikt i Beethoven, hans tid og hans musikk kan bli tema for både en og to populærvitenskapelige fremføringer i løpet av året. 

KILDEN KONSERTHUS: Samarbeidet innebærer at studenter ved UiA får spille i konsertsalen på Kilden konsert- og teaterhus i Kristiansand. (Arkivfoto: Kilden)

 Avtalen med Kilden innebærer også at studentene vil få den fantastiske muligheten til å jobbe med Nathalie Stutzmann, sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester.

Pianist  Cordula Hacke (professor II ved UiA) vil være kunstnerisk ansvarlig for kammer-musikk konsertene i Kilden. Her vil studenter, KSO-musikere og musikere fra andre organisasjoner i Kristiansand bli involvert. Amatører er også velkomne.

 I tillegg vil dirigent og komponist Rolf Gupta (professor II ved UiA), Terje Mathisen  (pianist og førstelektor ved UiA) og Anne Camilla Furre Thommessen (Prosjektleder/Orkesterkoordinator) være en del av det kunstneriske teamet. 

 Samarbeidet er viktig for oss og det er fint å bli tatt med på en markering som dette. Sammen er vi i stand til å lage et bedre markeringsår i Agder enn vi ellers hadde fått til, avslutter Birte Myhrstad.

Les mer om Ludvig Van Beethoven liv og levnet HER!