Klassisk linje på UiA godt representert under Nordic Musicological Congress i Aalborg

Førsteamanuensis Dr Robin Rolfhamre og masterstudent Guro Skår ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk, seksjon for klassisk musikk, presenterte sine respektive forskningsprosjekter for sine Nordiske kollegaer under Nordic Musicological Congress i Aalborg.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dr Rolfhamre pratet om vekten av kunstnerisk forskning som et bindeledd mellom tradisjonell forskning og utøving på høyt nivå. Som sitt case diskuterte han en mulig modell for å utøke sitt vokabular innenfor barokkgitarornamentikk. Dette gjorde han både ved forelesing og gjennom å spille på sin medbrakte barokkgitar.

Robin_Rolfhamre

Skårs presentasjon tok utgangspunkt i hennes masteravhandling ved utøvende master i klassisk musikk. Temaet tok for seg fagområder som nevrologi, psykologi og vaner med hensikt om å skape en trepunktsliste som gjøre disse komplekse teorier brukbare for musikere i en øvingssituasjon og for pedagoger.

Det er veldig gøy at vi har masterstudenter på et utøvende program som jobber på et nivå at de faktisk kan være med på akademiske konferenser og presentere sitt arbeid, og i tilleg bli så godt tatt emot av sine mer erfarne og etablerte kollegaer ute i skandinavia. Jeg kan ikke si annet enn at jeg blir stolt” sier Dr Rolfhamre.