Gull verdt å få spille låtene foran publikum

«Låtskriveraften» arrangeres jevnlig på Hos Naboen i Kristiansand. Her får musikkstudentene mulighet til å prøve ut egne låter foran publikum. Utrolig lærerikt mener de selv.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lydia Haugen Helland fremførte sangen "Steg" på årets første Låtskriveraften

Første Låtskriveraften i 2019 gikk av stabelen den 23 januar, og foran et fullsatt lokale fremførte studentene sine egenskrevne låter. En av dem var Lydia Haugen Helland, som spilte sangen «Steg»

Inspirerer hverandre

-Låtskriverafter ein fin moglegheit for kven som helst til å opptre føre eit publikum. Ein triveleg kveld der me kan inspirere kvarandre til å starte eller fortsette å lage eigen musikk, sier Lydia Haugen Helland som går andre året på «Låtskriver og artist»-studiet.

Medstudenten Ole Flugstad som går første året mener også at Låtskriveraften er gull verdt for å komme seg ut og få prøve seg foran publikum:

"Det er veldig bra å ha en arena hvor man kan prøve ut låtene sine for et publikum. Det gjør at man finner ut hva som fungerer og ikke», forteller Flugstad.

Ole Flugstad fremførte låten sin «Think About You»

Sørlendingene får sett hva som skapes på UiA

Faglærer Askil Holm skryter av samarbeidet med Hos Naboen, som sammen med studieprogramleder Hilde Norbakken tok initiativ til og utviklet dette samarbeidet for å ha en arena hvor studentene kunne vise fram det de har skapt, og at folk fra Kristiansand og Sørlandet kan se hva som skapes på UiA. Samtidig får studentene møte artister og publikum fra Sørlandet.

-Vi som lærere kan se hvordan utviklingen er på de utøvende ferdighetene til studentene, sier Holm.

-Det er så fint å se at UiA Rytmisk på Kunstfag kan trekke noen av prosjektene våre ned til Kristiansand sentrum, og få med seg låtskrivermiljøet i byen til å bidra på disse kveldene. Hos Naboen er en god samarbeidspartner som legger til rette for at vi skal få til dette. Han mener videre at studentene har godt av å komme seg ut av lærings-situasjonen på Campus, og få kastet låtene sine på dypt vann foran et publikum som enten responderer eller ikke på det de hører, avslutter Holm.

Neste Låtskriveraften blir 5.mars, håper vi ser deg der!