Gulbrandsen+Beatkunsten

17 Oktober - 13 November 2015
Kunstutstilligen viser Beatkunst fra San Fransisco og bilder av kunstneren Lars Kristian Gulbrandsen.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi vil med dette gjøre oppmerksom på den neste utstillingen i Flekkefjord kunstforening som åpner 17. okt.

Denne gangen retter vi oppmerksomheten på Beat kunsten frå San Fransisco som er samlet av dr. Wennesland og gitt til Universitet i Agder og til Kristiansand Katedralskole.

Vi skal vise utvalgte bilder fra denne samlinga sammen med bilder av Lars Kristian Gulbrandsen. Utstillingen viser kunst fra vestkysten av USA fra 50- og 60-tallet.

Verkene stilles ut sammen med bilder av kunstneren Lars Kristian Gulbrandsen (1931-2005). Gulbrandsen var opptatt av beatgenerasjonens kunstuttrykk, både innenfor lyrikk og billedkunst, og dette har også nedfelt seg i hans egen kunst. Hensikten med utstillingen er å skape en visuell dialog mellom bildene fra USA og Gulbrandsens bilder fra samme tidsrom, og samtidig vise det abstrakte uttrykket som igjen er aktuelt innenfor samtidskunsten.

Ved hjelp av denne koblingen mellom kunstneren fra Hidra og beat kunstnerne i San Fransisco  skal vi gjennom tre uker belyse beatgenerasjonens uttrykksformer relatert til vår lokale Gulbrandsen.

Det gis ut en liten bok med innleggene som skal presenteres i utstillingsperioden. Boken inneholder en introduksjon av Ivar Ole Iversen og fulgt opp av tekster av Sven Thorud, Alfred Vaagsvold, Mette Line Pedersen og Fredrik Wandrup.

Kunsthistoriker og ansvarlig for Wenneslandssamlingen, Mette Line Pedersen er utstillingens kurator.

Utstillingen er i samarbeid med Flekkefjord kommune og Universitetet i Agder.

SJØBUENE, FLEKKEFJORD MUSEUM

17.OKTOBER - 13.NOVEMBER 2015