Flere vil studere utøvende musikk!

Fra 2013 til 2014 har det vært en økning i antall søkere til våre utøvende musikkutdanninger innen rytmisk og klassisk på både bachelor- og masternivå.

– I fjor hadde vi 304 søkere til de utøvende rytmisk og klassisk. I år er det 329 som har søkt seg inn på studiene, sier en fornøyd Ole Thomas Grimsli (bildet), som er opptaksansvarlig ved Fakultet for kunstfag.

Nytt i år er spesialfeltet «Låtskriving og artist». Dette er en retning innenfor bachelorstudiet i rytmisk musikk.

– Vi er veldig fornøyde med søkertallene i år, og kanskje særlig på «Låtskriver og artist»-studiet. Av 188 søkere til rytmisk ønsker 31 av disse å være en del av det første kullet som tas opp til denne helt nye fagretningen. Det er egentlig høyere enn det vi hadde turt å håpe på, forteller Grimsli.

Teori og prøvespill

For de håpefulle er det nå en spent og travel vår som ligger foran dem. Allerede 7. februar er det satt opp teoretiske prøver og i uke 10 vil prøvespillene foregå.

– Du må både bestå de teoretiske prøvene og gjøre det godt på prøvespillet. De teoretiske prøvene bestående av musikkteori og gehør, forklarer Grimsli, – Dette er for at vi skal sikre oss om at våre studenter har de teoretiske kunnskapene som er nødvendige for å få maksimalt utbytte av studiene våre.

Hvis en student skulle stryke på teoriprøven 7. februar, kan Grimsli berolige med at det ikke betyr at alt håp om å komme inn er ute:

– Vi setter opp teoretiske prøver også i prøvespilluken, så de som ønsker kan få prøve seg på nytt da.

Elektronisk søknad

For neste års førsteårsstudenter på bachelor innen vokal eller låtskriving og artist prøves det ut elektronisk søknad for første gang. Ettersom det er en test i år, har søkerne mulighet til å velge om de vil sende inn opptak eller om de vil møte opp i prøvespilluken.

– Selv om hele uken nok er veldig nervepirrende for søkerne våre, så er det noe helt eget med prøvespilluken, sier opptaksansvarlig.

Kortere ventetid

Søknadsprosessen for utøvende musikkstudier starter mye tidligere enn søknad via for eksempel Samordna Opptak (SO).

– Søknadsfristen gikk ut 15. desember, sier Grimsli, – rett etter runde én i prøvespilluken vil søkerne få beskjed om hvem som går videre til runde to. Da henges det opp en liste med navn på de som må begynne å forberede seg på neste prøve, for den begynner med en gang.

Til gjengjeld får alle søkerne svar før 1. april 2015.

– Dette gir de studentene som ikke kommer inn mulighet til å søke via Samordna Opptak på for eksempel årsstudium i musikk. Det er flere av tidligere søkere til utøvende som ikke har kommet inn første gangen. De har kommet inn på årsstudium og fått øvd mer, og kommet inn på andre forsøket, utdyper Grimsli.

Opprettet 19.12.2014 16:04 av Vibeke Faye Wevle