0
Hopp til hovedinnhold

Feirer 250 år sammen med UiA

Ludwig van Beethoven filleristet wienerklassiske former og konvensjoner for å bane vei for romantikken. I 2020 har han 250-års jubileum – i samarbeid med UiA, selvsagt.

LUDVIG VAN: UiA er sterkt med i en rekke aktiviteter i forbindelse med Beethoven-markeringen neste år
LUDVIG VAN: UiA er sterkt med i en rekke aktiviteter i forbindelse med Beethoven-markeringen neste år

- Ja, det stemmer det. 2020 blir et år preget av Beethovens musikk
over hele verden – også her hos oss, sier instituttleder Birte Myhrstad ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk.

Birte Myhrstad

Hun forteller at det allerede nå er inngått en avtale mellom Fakultet for kunstfag og Kilden konserthus i Kristiansand som innebærer at de to skal samarbeide om oppsetninger og produksjoner som inngår
i den verdensomspennende Beethoven-markeringen neste år.

Les mer om Ludvig Van Beethoven liv og levnet HER!

KILDEN KONSERTHUS: Samarbeidet innebærer at studenter ved UiA får spille i konsertsalen på Kilden konsert- og teaterhus i Kristiansand. (Arkivfoto: Kilden)

På Kilden i november

 - Samarbeidet vil prege hele året, men mest synlig vil det kanskje bli i november. Da involveres studentorkesteret vårt i en storstilet satsing på Kilden, av både Beethovens symfonier og også andre komponister som forholder seg til han. Det blir veldig spennende, sier hun.

 Avtalen med Kilden innebærer blant annet også at Nathalie Stutzmann, sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester, får anledning til å dirigere under minst en prøve underveis.

 Videre åpnes det for at dirigenten og komponisten Rolf Gupta (professor II ved UiA) og førstelektor Terje Mathisen tas med i markeringen, og at det gjennomføres en kammermusikksatsing med kammermusikkpianisten Cordula Hacke (professor II ved UiA).

 Samarbeid styrker

- Avtalen med Kilden er veldig flott for oss. Det er fint å bli tatt med på en markering som dette. Sammen er vi i stand til å lage et bedre markeringsår i Agder enn vi ellers ville fått til, sier Birte Myhrstad.

 Også UiA-koret og linjeforeningen Sonus kan bli tatt med i samarbeidet. Det samme gjelder Lørdagsuniversitetet ved UiA, der innsikt i Beethoven, hans tid og hans musikk kan bli tema for både en og to populærvitenskapelige fremføringer i løpet av året.