- Et privilegium å få jobbe med så mange talenter

Rolf Kristensen har medvirket på over 100 album, og har i høst gitt ut sin andre plate som soloartist. På albumet «Timelines» er alle medvirkende musikere tilknyttet rytmisk linje på UiA, enten som ansatte eller studenter!

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rolf Kristensen er omringet av ulike gitarer på kontoret sitt.

- Det er menneskene rundt meg som inspirerer meg til å lage musikk, både studenter og kolleger, sier Kristensen. - Jeg har jobbet mye med andre artister, og da får jeg hele tiden ideer til å lage egen musikk. I møte med studentene blir jeg inspirert i forskjellige sjangre, som ofte fører til skisser til komposisjoner, sier Kristensen.

- Jeg begynte å spille gitar da jeg var 11 år, og startet også å spille i band tidlig. Jeg hører på mye forskjellig, men har alltid vært spesielt interessert i jazz. Jeg gikk et år på folkehøgskole i Søgne, og det var da jeg begynte å leke med tanken om å ha dette som jobb.

- Gitarmiljøet i Kristiansand er kjent for for å være et av de beste, og dette var også grunnen til at jeg valgte Agder musikkonservatorium  som studiested da jeg var ferdig med folkehøgskolen, sier han.

Rolf Kristensen under en konsert.

Har utdannet mange av de beste gitaristene

Siden den gang har Kristensen hatt en imponerende karriere. Han er medlem i gruppen Secret Garden, og har spilt sammen med kjente artister som Ketil Bjørnstad, Ole Paus, Annbjørg Lien, Anne Marie Almedal og Hanne Boel for å nevne noen.

Rolf Kristensen har samtidig hatt en viktig rolle i pop- og jazzutdanning i Norge som gitarlærer ved Universitetet i Agder. Han har utdannet mange av de mest vellykkede norske gitarister i ulike områder av musikkscenen. Han har vært ansatt siden tidlig på 90-tallet først ved Musikkonservatoriet og deretter ved Fakultet for kunstfag. Han har også vært ansatt som gitar og ensemble lærer ved den prestisjetunge Thornton School of Music ved Universitetet i Sør-California i Los Angeles, og har gitt masterklasser for mange musikkskoler, som for eksempel Musicians Institute i Hollywood.

Om albumet sitt, «Timelines» forteller Kristensen at det har vært en lang prosess over ca to år, og at det har vært lange pauser hvor han har gjort helt andre ting. –Det kan ha både fordeler og ulemper, forteller han. Man kan komme tilbake til det å lytte med nye ører, men det kan også være en ulempe fordi man mister tråden litt, sier Kristensen.

Releasekonsert under Forskningsdagene

I forbindelse med Forsknings-dagene holder Kristensen en release-konsert den 18. september kl 20 på Teateret.  Her er alle velkommen og det er gratis inngang.