Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

En inspirerende og lærerik dag

I høst arrangerte teateravdelingen ved institutt for visuelle og sceniske fag en fagdag spekket med workshops, hvor temaet var digitale virkemidler i teatersammenheng. Og studentene er fulle av gode tilbakemeldinger.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Phillippe Domengie fra Collectif le Nomade Village holder en workshop i bruk av greenscreen i teatersammenheng.

-Jeg ble veldig inspirert, og har lært mye om hvordan vi kan bruke denne teknologien til å få det mer spennende på scenen, sier Storm Hauke som går årsstudium drama. Han har deltatt på workshop som viser hvordan greenscreen kan brukes i teater, ledet av franskmannen Phillippe Domengie.

-Franskmennene er kjent for å pushe grenser, det er et kreativt land. Så vi er veldig heldige som fikk oppleve denne workshopen med Domengie. Det var nyttig å få snakke med noen så profesjonelle og i tillegg var det intim og liten gruppe slik at man fikk stille de spørsmålene man ønsket, sier Hauke. Han fikk sammen med medstudentene prøve ut ulike teknikker foran greenscreen og leke seg fram med forskjellige virkemidler.

 Samtidig i dramasalen holder Øystein Flemmen workshop hvor studentene får prøve seg i QLAB, et verktøy som brukes mye i teatersammenheng. Programmet brukes til å kontrollere forestillingen, alt fra lyd, lys bilde osv. –Det var utrolig gøy at det kom så mange engasjerte deltakere, og vi hadde både studenter, elever og ansatte fra videregående skoler, sier Flemmen.

Deltakerne hadde ingen forkunnskaper om programmet, men gikk ut av workshopen med en såpass god innføring at de kunne bruke programmet.

–Det var veldig gøy å se hvor flink de var blitt på slutten av dagen, hva de faktisk fikk til på så kort tid. Nå er det bare for dem å bruke programmet videre, sier Flemmen.

I teatersalen holdt Miles Chalfrat and Sean Patten from Gob Squad en workshop I gruppeimprovisasjon.

Workshopen baserte seg på samspill mellom deltakerne, og var inspirert av The Gob Squad’s «Dancing About» hvor deltakerne kom med ulike utsagn, og de andre danset hvis de var enige i det som ble sagt. En leken og morsom workshop med bevegelse I fokus.

Dagen ble avsluttet med foredrag på kvelden av blant annet God Squad, som presenterte «My Square Lady» dette stykket er inspirert av My Fair Lady.

I denne produksjonen treffer man Myon, en dimensjonal humanoid robot på størrelse med  et syv år gammelt barn (1,25 m høy og veier 15 kg). Gob Squad - forsøkte å utdanne Myon til å uttrykke seg som menneske. I denne prosessen ble det stilt mange spørsmål, som « hva betyr det egentlig å være menneske? Hva er følelser og hvorfor trenger vi dem? Trenger en robot dem også? Hvorfor vil vi ha kunstig intelligens? Hvorfor ønsker vi å ha opera? Trenger Myon en drakt?» Myon ble stjernen i My Square Lady, verdens første Reality Robot Opera. Prosjektet var en samproduksjon av Gob Squad, Komische Oper Berlin og Neurorobotics Research Laboratory ved Beuth University of Applied Sciences Berlin.