Bjørn Olav Hartvigsen er student på andre året på bachelor i utøvende musikk. Her forteller han om opptaksprosessen da han søkte på studiet, samt gir deg sine viktigste tips!
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
-Det er veldig fint at man får muligheten til å ta Gehør-og Teoriprøven på forhånd. Da er man ett skritt nærmere målet, og man kan konsentrere seg fullt og helt om opptaksprøven hvis man består den. Dersom man ikke består, får man uansett en ny sjanse i opptaksuka, og da vet man mer hva det går ut på, sier Hartvigsen.
På opptaksprøven fikk jeg tildelt et band som skulle spille sammen med meg under prøvene. Bandet bestod av nåværende studenter. Jeg følte meg godt tatt imot, og ble motivert til å gjøre mitt beste. Da jeg kom inn i lokalet leverte jeg ut jeg noter til bandet og opptakskommisjonen, og jeg fikk mulighet til å instruere bandet til å spille slik jeg ønsket.
Underveis i opptaksprøven var kommisjonen flinke til å gi meg tilbakemeldinger, og jeg ble også utfordret på å gjøre ting annerledes enn jeg hadde tenkt, noe som var spennende. Det er en erfaring jeg ikke ville vært foruten og det var veldig lærerikt, sier han. Opptakskommisjonen besto av lærere innenfor mitt fagområde og studentrepresentanter.
Det var også gøy å møte de andre søkerne, og vi backet hverandre opp. Under opptaksuka har man mulighet til å bli kjent med andre potensielle medstudenter, og det pleier å bli arrangert en jamsession som alle kan delta på. Her kan man knytte kontakter som kan bli viktige senere, sier Hartvigsen.
Bjørn Olav viktigste tips til opptaksprøven:
Her kan du høre Bjørn Olavs plate