Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

-En erfaring jeg ikke ville vært foruten

Bjørn Olav Hartvigsen er student på andre året på bachelor i utøvende musikk. Her forteller han om opptaksprosessen da han søkte på studiet, samt gir deg sine viktigste tips!

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: Bjørn Olav Hartvigsen
Foto: Bjørn Olav Hartvigsen

-Det er veldig fint at man får muligheten til å ta Gehør-og Teoriprøven på forhånd. Da er man ett skritt nærmere målet, og man kan konsentrere seg fullt og helt om opptaksprøven hvis man består den. Dersom man ikke består, får man uansett en ny sjanse i opptaksuka, og da vet man mer hva det går ut på, sier Hartvigsen.

På opptaksprøven fikk jeg tildelt et band som skulle spille sammen med meg under prøvene. Bandet bestod av nåværende studenter. Jeg følte meg godt tatt imot, og ble motivert til å gjøre mitt beste. Da jeg kom inn i lokalet leverte jeg ut jeg noter til bandet og opptakskommisjonen, og jeg fikk mulighet til å instruere bandet til å spille slik jeg ønsket.

Underveis  i opptaksprøven var kommisjonen flinke til å gi meg tilbakemeldinger, og jeg ble også utfordret på å gjøre ting annerledes enn jeg hadde tenkt, noe som var spennende. Det er en erfaring jeg ikke ville vært foruten og det var veldig lærerikt, sier han. Opptakskommisjonen besto av lærere innenfor mitt fagområde og studentrepresentanter.

Det var også gøy å møte de andre søkerne, og vi backet hverandre opp. Under opptaksuka har man mulighet til å bli kjent med andre potensielle medstudenter, og det pleier å bli arrangert en jamsession  som alle kan delta på. Her kan man knytte kontakter som kan bli viktige senere, sier Hartvigsen.

 

Bjørn Olav viktigste tips til opptaksprøven:

  1. Møt godt forberedt! Tenk over hvordan du vil instruere bandet til å spille, og vær forberedt på at kommisjonen kan utfordre deg underveis.
  2. Ha en positiv holdning, og tenk over hvordan du møter de andre søkerne, bandet og kommisjonen. De kan bli dine fremtidige medstudenter og lærere!
  3. Tenk total pakke, det er viktig å ikke bare fokusere på din egen prestasjon, men huske på at kommisjonen ønsker å få et helhetsinntrykk av hvem du er som både musiker og menneske! Kle deg i noe du føler deg vel i og vær deg selv - alle andre er opptatt!

Her kan du høre Bjørn Olavs plate