Eksamensfestival 2017

Mellom 22. mai og 2. juni arrangerer Universitetet i Agder (UiA) Eksamensfestivalen for sjette gang

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 100 konserter, forestillinger og utstillinger vil finne sted på ulike steder i Kristiansand. Festivalen er gratis og åpen for alle.

Eksamensfestivalen er en årlig happening der avgangsstudentene ved Fakultet for kunstfag ved UiA har sine eksamensopptredener. Studenter ved de tre instituttene Rytmisk, Klassisk, og Visuelle og sceniske fag har sine avgangseksamener i form av enten en musikalsk opptreden, en teaterforestilling eller en kunstutstilling.

Universitetet i Agder har 12.000 studenter og markerer 10 år med universitetsstatus i 2017.

Hensikten med Eksamensfestivalen er å lage en ramme rundt eksamensarrangementet som svarer til det kunstneriske nivået til studentene.

– Det betyr mye for studentene at de kan opptre med publikum og at settingen blir autentisk slik de vil oppleve den etter at de er ferdig utdannet. Vi kan love et høyt kunstnerisk nivå med spennende artister, sier Øystein Nerland Flemmen, ansvarlig for Eksamensfestivalen.

Arrangementene finner sted på ulike steder i Kristiansand. Konsertene finner sted på Håndverkeren, Kick scene, Teateret, Sal 1 UiA, Hos naboen, Onkel Aksel. Teaterforestillingen vil finne sted på Aladdin blå. Kunstutstillingene vil være på Teateret og i Bygg 143 på Odderøya.

Det er gratis inngang på alle arrangementene på Eksamensfestivalen. I gjennomsnitt er det ca 60 publikummere på de ulike arrangementene. På noen vil det være plassbegrensinger så det er lurt å møte i god tid for å få plass.

Programmet