Anne Grete Preus tilsatt som professor II ved Institutt for rytmisk musikk

Dette vil bidra til å styrke den rytmiske musikkutdanningen ved Universitetet i Agder.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Anne Grete Preus med Hilde Norbakken og Erik Gunvaldsen fra Institutt for rytmisk musikk. (Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder)

Professor Anne Grete Preus med vokallærer og universitetslektor Hilde Norbakken og instituttleder, professor Erik Gunvaldsen fra Institutt for rytmisk musikk. (Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder)

Preus har en over 40 år lang karriere som musiker, sanger, bandleder, låtskriver, tekstforfatter, teater-, ballett- og filmmusikkomponist, og har gjennom sin varierte og lange karriere en særstilling blant kvinnelige rockeartister i Norge.

- Dette er veldig gledelig, og denne tilsettingen vil få stor betydning for videreutviklingen av våre studietilbud. Den bidrar til å styrke vår populærmusikkutdanning, og Anne Grete Preus vil også være viktig i vårt arbeid med å rekruttere spesielt flere jenter til instrumental-delen av musikkbransjen, sier instituttleder Erik Gunvaldsen ved Institutt for rytmisk musikk ved UiA.

Les mer på UiA's nyhetsside av 28.februar 2017