AKK MON MIN VEI - Billedkunst i konsert

Torsdag 26. november klokken 19 inviterer Hilde Norbakken (vokal/instrumental) og Arild Andresen (foto/maleri) til forestillingen ” Akk mon min vei” i Kilden teater- og konserthus i Kristiansand.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Publikum vil oppleve en kunstutstilling og en konsert som skaper en enhet av musikk og bilde. Arild Andresen (Institutt for visuelle og sceniske fag) har lenge vært bosatt i Grimstad og Hilde Norbakken (Institutt for rytmisk musikk) i Kristiansand, men begge tar utgangspunkt i sin felles bakgrunn fra Nordmøre og fasinasjonen for denne landsdelens folketoneskatt.
 Foto og maleri tolker i et moderne formspråk den natur folketonene er oppstått i og de stemninger og utfordringer som er knyttet til tekstene. Billedkunsten foregår i videoforløp på stor skjerm samtidig som konkrete bilder er montert på veggflatene i Multisalen på Kilden.

Tom Rudi Torjussen (Arendal) utfyller Hilde Norbakkens vokal/spill med perkusjon og livesampling. Det musikalske uttrykket er preget av musikernes egne tolkninger, men vil ivareta folketonenes egenart. Fokuset ligger på å ivareta sangenes identitet, men samtidig mulighetene til improvisasjon og nyskapning ut ifra det eksisterende materialet. Fremførelsen vil også preges av bildenes forløp som danner en ramme og inspirasjon også for det musikalske.

Billetter kr 150 / 250, Multisalen Kilden teater- og konserthus.