Årets studentvalg holdes 3. - 10.mai

Årets studentvalg til fakultetsstyrene og Studentparlamentet holdes i perioden 3.-10. mai. Frist for å fremme kandidater er 19. april.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi oppfordrer alle studenter til å stille til valg!

Det skal velges studentrepresentanter i to valg ved studentvalgene i mai i år. De to valgene holdes samtidig:

• Til Studentparlamentet - det øverste organet til Studentorganisasjonen i Agder (STA). Studentparlamentet behandler saker som omhandler studentenes velferd, økonomiske, sosiale, demokratiske og faglige aspekter. Det velger også representanter til alle råd, styrer og utvalg ved UiA og STA

• Til fakultetsstyrene og avdelingsstyret – det øverste organet til fakultetene, lærerutdanningene og Handelshøyskolen ved UiA. Fakultetsstyrene og avdelingsstyret har et overordnet ansvar for at virksomheten ved fakultetenes og lærerutdanningene holder høy kvalitet.

Kandidater fremmes til STA innen 19.april!

Det er frivillig å stille til valg, og om du fremmer andre kandidater enn deg selv må vedkommende være forespurt.

Alle UiA-studenter som har semesterregistrert seg kan stille til valg og stemme.

Oversikt over hvordan du stiller, og kandidatskjema, finner du på www.stastudent.no/valg

Funksjonstiden for studentrepresentantene er 01.07.2021 – 30.06.2022 for Studentparlamentet, og 01.08.21 – 31.07.22 for fakultetstyrene/avdelingsstyret.

Viktige datoer:

• 8.mars – 19.april: Periode for å fremme kandidater
  • 19.april kl. 14.00: Frist for å klage på manntallet
  • 3.mai kl. 10.00 – 10.mai kl. 14.00: Valgperiode, elektroniske valg. Stemmeperiode, alle UiA-studenter avlegger sin stemme

Elektronisk valg

Selve valget holdes elektronisk i valgperioden 3.mai kl. 10.00 til 10.mai kl. 14.00. Du går direkte inn i stemmerommet her: https://valg.usit.no/valg/login.do
Du kommer også til stemmerommet via nettsidene til STA: https://stastudent.no/valg/

Sjekk manntallet

Du må være semesterregistrert og stå i manntallet for å stemme. NB: Du er selv ansvarlig for å sjekke manntallet. Det gjør du direkte i stemmerommet, her: https://valg.usit.no/valg/login.do
Du kan sjekke manntallet fra og med nå til og med 19.april. Eventuelle klager på manntallet må sendes til valgstyret ved UiA v. elin.gauslaa@uia.no SENEST 19.april.

Disse skal velges:

Fakultet for kunstfag:

• Til fakultetstyret: To representanter (en fra hvert kjønn) og to vararepresentanter (en fra hvert kjønn).
  • Til Studentparlamentet: To representanter og to vararepresentanter. OBS: De som får flest stemmer – uavhengig av kjønn - velges.

Spørsmål om valgene?

Spørsmål om studentvalget rettes fortrinnsvis til Studentorganisasjonen i Agder (STA) - til STA-leder Olea M. Norset på staleder@uia.no eller 923 51 334.

Det er også mulig å spørre fakultetenes og avdelingens kontaktpersoner. Disse er fakultetsdirektørene og avdelingsdirektør, samt:  margretha.myren@uia.no